Asigurări RCA. De ce se vor scumpi
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Ministerul Finanțelor trebuie să alinieze legislația în privința asigurărilor auto obligatorii, conform cererilor Uniunii Europene astfel că propune un proiect care să rezolve aceste probleme.

Una din modificările propuse spre dezbatere de Ministerul Finanțelor prevede eliminarea limitei de chltuieli administrative și de vânzare ale poliței de asigurare pe care firmele de asigurăr le pot inlcude în calculul tarifelor de primă.

Eliminarea plafonului de cheltuieli administrative va permite firmelor de asigurări să spună că au astfel de chltuieli mai mari decât pragul precedent, ceea ce va duce cu siguranță la scumpirea RCA.

RCA, modificări importante. Ce spune Consiliul Concurenței

O altă modificare eliminp obligativitatea Autorității de Supraveghere Financiară de a reglementa modul de calcul al tarfelor, al criteriilor de risc, al indicilor de încărcare, coeficienților de majorare sau al corecție etc.

O altă modificare privește posibilitatea de a suspenda contractul RCA la cererea asiguratului. Modificarea este necesară, după ce Curtea de Justiție a UE a decis că obligația asigurării RCA este obligatorie pe tot parcursul perioadei în care mașina este înmatriculată, indiferent dacă vehiculul este folosit sau nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel