Datoria externă a României a depăşit 205 miliarde de euro. Cifrele zilei de la BNR
Contul curent al balanţei de...
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut marţi pentru a doua şedinţă consecutiv, pe măsură ce traderii evaluează riscurile şi incertitudinea cu privire la iarna următoare comparativ cu gradul ridicat de umplere a depozitelor de gaze, transmite Bloomberg.
În jurul orei 1:36 p.m., la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile futures la gaze naturale cu livrare în luna următoare erau în creştere cu 1,48%, până la 28,79 euro pentru un Megawatt-oră, după ce în şedinţa precedentă au înregistrat un avans de 9,8%.
Zăcământul de gaze Troll din Norvegia a redus capacitatea până dincolo de ce era prevăzut în planul de lucrări de mentenanţă, potrivit gestionarului de reţea Gassco AS. Traderii urmăresc cu atenţie livrările de gaze din Norvegia, cel mai important furnizor al Europei, după ce opririle repetate ale producţiei au contribuit la creşterile bruşte de preţuri din ultimele luni.
Cu toate acestea, în pofida creşterilor de la începutul săptămânii, preţul gazelor naturale rămâne la un nivel redus din perspectivă istorică, având în vedere rezervele consistente şi cererea redusă de gaze.
Datele furnizate de Gas Infrastructure Europe arată că depozitele de gaze de pe continent sunt la un grad mediu de umplere de 86%, un nivel mult mai ridicat decât cel obişnuit pentru acest moment al anului.
Piaţa de gaze din Europa este acum într-o poziţie "mult mai bună" comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dar asta nu înseamnă că "a depăşit cea mai dificilă perioadă", a apreciat marţi directorul general de la grupul petrolier BP Plc, Bernard Looney. "Totul depinde de cât de mult îşi va reveni cererea faţă de ceea ce am văzut iarna trecută şi cum va fi vremea", a spus Looney.
Citește și Prețul petrolului crește, carburanții devin tot mai scumpi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...
Declarația privind beneficiarul...
Permisul de conducere european...
Taxele judiciare de timbru...
Comisia Europeană lansează o...
Profitul net al Hidroelectrica...
INS a cumunicat că producţia industrială a României a...
Președintele rus Vladimir Putin...
Fiscul schimbă regulile...
BNR păstrează dobânda cheie în...
UE pregătește tarife mai dure pentru importurile din...
Proiectele de acte normative...
Bursa de Valori Bucureşti...
Ministrul Burduja a salutat...
Plan de concedieri la gigantul american.
Grupaj de știri.
Parteneriat strategic pentru...
Critici directe la adresa președintelui Fed, Jerome...
Leul dă semne de stabilitate și...