Astăzi este ultima zi pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2022

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Joi, 1 septembrie, este ultima zi în care antreprenorii care doresc să obţină o finanţare de până la 200.000 lei se mai pot înscrie în programul Start-Up Nation 2022.

Înscrierile se fac exclusiv online, până la ora 20:00, pe granturi.imm.gov.ro. Aplicanţii cu profil, user şi parolă generate vor putea completa, semna electronic, încărca şi ulterior transmite formularul de înscriere.

Conform unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, în cadrul celei de-a treia ediţii a programului există, în premieră, doi piloni. Este vorba despre Start-Up Nation România şi Start-Up Nation Diaspora. Astfel, antreprenorii români stabiliţi în ţară, cât şi cei plecaţi peste hotare, dar care doresc să se întoarcă acasă pentru a investi într-o afacere, au posibilitatea de a obţine finanţare.

Până în 24 august, 6.461 de antreprenori s-au înscris pentru Pilonul I (Start-Up Nation România) şi 212 pentru Pilonul II (Start-Up Nation Diaspora).

Programul Start-Up Nation are ca obiective stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, dezvoltare durabilă, creştere economică inteligentă, sustenabilă şi incluzivă, bazată pe digitalizare, inovare şi pregătire antreprenorială şi creare de noi locuri de muncă.

Bugetul este de 520,031 milioane lei, din care Pilonul I Start-up Nation România - 500 milioane lei şi Pilonul II Start-up Nation Diaspora -20,031 milioane lei.

400 milioane de euro pentru reziliența IMM-urilor. Se lansează apelul de proiecte pentru Măsura 4.1.1

Marți, 23 august, ora 10:00 începe apelul pentru contractarea granturilor – ajutor de stat, iar în 24 august apelul pentru contractarea granturilor – ajutor de minimis. Premieră pentru fondurile europene din România: în total 1,5 miliarde euro investiți în mediul de afaceri în 3 luni de zile. Beneficiarii pot obține informații suplimentare online la https://bit.ly/3Sov8bL sau prin Centrul de Informare la 031.9268.

Pentru a susține mediul de afaceri în circumstanțele excepționale create de manifestarea la nivel global a efectelor generate de pandemia de COVID-19, crizele de consum și crizele produse de războiul din Ucraina, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat o serie de măsuri, printre care și Măsura 4.1.1. Cu o alocare de aproximativ 400 de milioane de euro, aceasta va finanța investiții destinate retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență a IMM-urilor.

„Vorbim despre o nouă premieră pentru România: de când gestionăm fonduri europene, niciodată mediul de afaceri nu a avut parte de un sprijin atât de consistent, într-un timp atât de scurt. Sunt 1,5 miliarde de euro de care coloana vertebrală a economiei noastre beneficiază, prin intermediul unor măsuri pe care le-am anunțat în mai puțin de trei luni de zile. Sunt încântat că astăzi ia start măsura 4.1.1. atât de așteptată de IMMuri și microîntreprinderi pentru realizarea de investiții în dezvoltarea capacităților de producție sau prestare de servicii, dar și pentru retehnologizare. Privind spre viitor, avem toate motivele să fim optimiști, pentru că, pas cu pas, se crează toate premisele dezvoltării durabile prin investiții din fonduri europene”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel