România crește capacitatea de stocare a energiei verzi. Ce înseamnă acest lucru
România înregistrează progrese...
Conform analizei de specialitate, dispozitivele Internet of Things (IoT) au continuat să fie în atenţia infractorilor cibernetici. Astfel, pe parcursul anului trecut, au fost consemnate 34,3 milioane de atacuri asupra televizoarelor inteligente, scuterelor electrice şi boxelor inteligente, dar şi asupra unor obiecte mai puţin obişnuite, folosite zilnic, dar conectate la Internet precum periuţele de dinţi electrice, frigiderele sau chiar soneriile inteligente.
De la an la an, atacurile malware la adresa echipamentelor IoT au crescut cu 5%.
Totodată, în 2019, SonicWall a înregistrat 9,9 miliarde de atacuri malware la nivel global, cu 6% mai puţin decât în 2018. În acest context, serviciul de tip sandbox SonicWall Capture Advanced Threat Protection (ATP) a descoperit 440.000 de variante de malware, în întregul an, echivalentul a 1.200 de versiuni/zi.
De asemenea, cu ajutorul tehnologiei sale Real-Time Deep Memory Inspection, SonicWall a identificat peste 153.000 de variante de malware noi - atacuri pe care tradiţionalele filtre de securitate (sandbox) nu le detectează.
Raportul companiei de securitate cibernetică arată că volumul total de ransomware înregistrat în 2019 a fost de 187,9 milioane, în scădere cu 9% într-un an. Atacurile au lăsat, astfel, multe autorităţi locale paralizate şi au întrerupt comunicarea prin e-mail, site-urile web, liniile telefonice şi chiar serviciile de livrare din multe ţări.
Infractorii cibernetici se folosesc de coronavirus pentru a profita de internauți
Alte tipuri de atacuri informatice produse în cursul anului trecut au fost: criptojacking (cu impact pe piaţa critptomonedelor), malware-ul filesless (care se ascunde în fişiere uzuale de tip Microsoft Office/Office 365 şi documente PDF), ameninţările criptate (ce păcălesc standardele tradiţionale de securitate, precum echipamentele de protecţie firewall de generaţii mai vechi), atacurile de tip side-channel (care afectează dispozitivele neactualizate, de la aparate de securitate fizică până la laptopuri individuale), atacurile asupra porturilor non-standard - în 2019 fiind detectate 64 de milioane astfel de ameninţări)
Raportul SonicWall este rezultatul cercetării datelor colectate pe parcursul anului 2019 de la peste 1,1 milioane de senzori plasaţi strategic la nivel global.
SonicWall a fost înfiinţată în urmă cu 27 de ani, iar în prezent soluţiile de detectare şi prevenire în timp real, dezvoltate de către companie şi premiate la nivel internaţional, securizează peste un milion de reţele de afaceri şi de telefonie mobilă, precum şi e-mailurile, aplicaţiile şi datele existente în aceste reţele din mai mult de 215 de ţări şi teritorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România înregistrează progrese...
Președintele Franței, Emmanuel...
Președintele Rezervei Federale...
Pentru prima dată în lume,...
Economia Germaniei a intrat...
Producţia de gaze a scăzut cu...
UBS avertizează asupra...
Instituția financiară austriacă...
China reduce ritmul scăderii...
Trump ar putea renunța în...
Există două situații concrete...
Atenționare de călătorie:...
Președintele interimar Ilie...
Reacţia autorităţilor din China...
Bursa de Valori București...
Astăzi îți atragem atenția...
Plenul Consiliului Superior al...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...