Atacurile cibernetice asupra echipamentelor IoT, în creștere
Autor: Matei Ion
Data publicării:
S-au inmulțit atacurile cibernetice asupra obiectelor IoT
S-au inmulțit atacurile cibernetice asupra obiectelor IoT
Volumul total de ransomware înregistrat în 2019, la nivel global, a ajuns la aproape 188 de milioane, în scădere cu 9%, faţă de anul anterior, în timp ce atacurile de tip malware au înregistrat un recul de 6%, până la 9,9 miliarde, relevă raportul anual al SonicWall, pubicat recent.

Conform analizei de specialitate, dispozitivele Internet of Things (IoT) au continuat să fie în atenţia infractorilor cibernetici. Astfel, pe parcursul anului trecut, au fost consemnate 34,3 milioane de atacuri asupra televizoarelor inteligente, scuterelor electrice şi boxelor inteligente, dar şi asupra unor obiecte mai puţin obişnuite, folosite zilnic, dar conectate la Internet precum periuţele de dinţi electrice, frigiderele sau chiar soneriile inteligente.

De la an la an, atacurile malware la adresa echipamentelor IoT au crescut cu 5%.

Totodată, în 2019, SonicWall a înregistrat 9,9 miliarde de atacuri malware la nivel global, cu 6% mai puţin decât în 2018. În acest context, serviciul de tip sandbox SonicWall Capture Advanced Threat Protection (ATP) a descoperit 440.000 de variante de malware, în întregul an, echivalentul a 1.200 de versiuni/zi.

De asemenea, cu ajutorul tehnologiei sale Real-Time Deep Memory Inspection, SonicWall a identificat peste 153.000 de variante de malware noi - atacuri pe care tradiţionalele filtre de securitate (sandbox) nu le detectează.

Raportul companiei de securitate cibernetică arată că volumul total de ransomware înregistrat în 2019 a fost de 187,9 milioane, în scădere cu 9% într-un an. Atacurile au lăsat, astfel, multe autorităţi locale paralizate şi au întrerupt comunicarea prin e-mail, site-urile web, liniile telefonice şi chiar serviciile de livrare din multe ţări.

Infractorii cibernetici se folosesc de coronavirus pentru a profita de internauți

Alte tipuri de atacuri informatice produse în cursul anului trecut au fost: criptojacking (cu impact pe piaţa critptomonedelor), malware-ul filesless (care se ascunde în fişiere uzuale de tip Microsoft Office/Office 365 şi documente PDF), ameninţările criptate (ce păcălesc standardele tradiţionale de securitate, precum echipamentele de protecţie firewall de generaţii mai vechi), atacurile de tip side-channel (care afectează dispozitivele neactualizate, de la aparate de securitate fizică până la laptopuri individuale), atacurile asupra porturilor non-standard - în 2019 fiind detectate 64 de milioane astfel de ameninţări)

Raportul SonicWall este rezultatul cercetării datelor colectate pe parcursul anului 2019 de la peste 1,1 milioane de senzori plasaţi strategic la nivel global.

SonicWall a fost înfiinţată în urmă cu 27 de ani, iar în prezent soluţiile de detectare şi prevenire în timp real, dezvoltate de către companie şi premiate la nivel internaţional, securizează peste un milion de reţele de afaceri şi de telefonie mobilă, precum şi e-mailurile, aplicaţiile şi datele existente în aceste reţele din mai mult de 215 de ţări şi teritorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel