Peste 50 de persoane din Deva au fost excluse de la ajutorul pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2021-2022 pentru că nu au declarat toate bunurile şi veniturile pe care le deţin, a informat joi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul autorităţii locale.
"Chiar dacă au venituri mici, acestea au în proprietate bunuri excluse de la plata ajutorului de la stat şi deţin depozite bancare mai mari de 3.000 de lei, conform verificărilor efectuate de către DAS Deva. Pe de altă parte, au fost identificate persoane care, după stabilirea dreptului la ajutorul de încălzire şi a suplimentului pentru energie, nu mai îndeplinesc criteriile de acordare a acestora ca urmare a modificării veniturilor", a precizat instituţia.
Reprezentanţii DAS Deva au reamintit faptul că Legea consumatorului vulnerabil prevede obligaţia titularilor dreptului la ajutor pentru încălzire de a comunica orice schimbare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data la care a apărut modificarea.
Dacă se constată că la completarea cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere solicitanţii ajutorului de încălzire furnizează informaţii care nu corespund realităţii, plata ajutorului încetează începând cu luna următoare. Totodată, sumele încasate necuvenit se recuperează, în condiţiile legii.
Aproape 900 de persoane din municipiul Deva beneficiază de ajutorul de încălzire şi suplimentul financiar pentru energie, după ce DAS Deva a aprobat cererile depuse de cetăţeni în perioada 21 noiembrie -20 decembrie 2021, informează Agerpres.
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat care vor fi tarifele la gaze naturale şi energie electrică pe care le vor plăti românii anul acesta.
"Există o ordonanţă care a limitat preţul atât în zona casnică, precum şi în zona IMM-urilor şi cu scheme de lucru pentru marii consumatori. O avem în vigoare din februarie până în martie. În acest moment, şi cu reglementatorul cu ANRE, dacă vor avea timpul necesar să pună în aplicare noua ordonanţă, va fi de la 1 aprilie. Dacă nu, se va prelungi încă o lună această ordonanţă. Există un lucru comun, foarte corect şi predictibil: în acest moment, preţul la energie electrică este, pentru zona casnică 0,8 lei şi va rămâne 0,8 lei; şi la IMM-uri şi restul de consumatori 1 leu. Iar la gaze este 0,31 cu 0,37. Aceste preţuri se vor regăsi şi în următorul act normativ.
Este pentru prima oară când avem ceva predictibil pe tot parcursul anului. Va dura cel puţin pe tot parcursul anului în curs. Noi am dori o extensie până în anul 2025, să mergem pe aceeaşi formulă. Categoric, ordonanţele trebuie date anual pentru că fac parte componentă din bugetul consolidat", a spus Marcel Ciolacu miercuri seara, într-un interviu acordat lui Victor Ciutacu, la România TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...