Atenţie! Persoane EXCLUSE de la ajutorul pentru încălzire din cauză că n-au declarat toate veniturile
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Calorifer. Foto: Pexels.com
Calorifer. Foto: Pexels.com
Zeci de persoane excluse de la ajutorul pentru încălzirea locuinţei pentru că n-au declarat toate veniturile, la Hunedoara, iar situaţia nu este singulară ci poate fi întâlnită şi în celelalte localităţi din ţară. 

Peste 50 de persoane din Deva au fost excluse de la ajutorul pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2021-2022 pentru că nu au declarat toate bunurile şi veniturile pe care le deţin, a informat joi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul autorităţii locale.

"Chiar dacă au venituri mici, acestea au în proprietate bunuri excluse de la plata ajutorului de la stat şi deţin depozite bancare mai mari de 3.000 de lei, conform verificărilor efectuate de către DAS Deva. Pe de altă parte, au fost identificate persoane care, după stabilirea dreptului la ajutorul de încălzire şi a suplimentului pentru energie, nu mai îndeplinesc criteriile de acordare a acestora ca urmare a modificării veniturilor", a precizat instituţia.

Reprezentanţii DAS Deva au reamintit faptul că Legea consumatorului vulnerabil prevede obligaţia titularilor dreptului la ajutor pentru încălzire de a comunica orice schimbare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data la care a apărut modificarea.

Dacă se constată că la completarea cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere solicitanţii ajutorului de încălzire furnizează informaţii care nu corespund realităţii, plata ajutorului încetează începând cu luna următoare. Totodată, sumele încasate necuvenit se recuperează, în condiţiile legii.

Aproape 900 de persoane din municipiul Deva beneficiază de ajutorul de încălzire şi suplimentul financiar pentru energie, după ce DAS Deva a aprobat cererile depuse de cetăţeni în perioada 21 noiembrie -20 decembrie 2021, informează Agerpres.

 

Citeşte şi: Ciolacu a anunţat PREŢURILE la gaze şi energie electrică: Acestea vor fi pe tot parcursul anului. Dorim extensie până în 2025

 

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat care vor fi tarifele la gaze naturale şi energie electrică pe care le vor plăti românii anul acesta. 

"Există o ordonanţă care a limitat preţul atât în zona casnică, precum şi în zona IMM-urilor şi cu scheme de lucru pentru marii consumatori. O avem în vigoare din februarie până în martie. În acest moment, şi cu reglementatorul cu ANRE, dacă vor avea timpul necesar să pună în aplicare noua ordonanţă, va fi de la 1 aprilie. Dacă nu, se va prelungi încă o lună această ordonanţă. Există un lucru comun, foarte corect şi predictibil: în acest moment, preţul la energie electrică este, pentru zona casnică 0,8 lei şi va rămâne 0,8 lei; şi la IMM-uri şi restul de consumatori 1 leu. Iar la gaze este 0,31 cu 0,37. Aceste preţuri se vor regăsi şi în următorul act normativ.

Este pentru prima oară când avem ceva predictibil pe tot parcursul anului. Va dura cel puţin pe tot parcursul anului în curs. Noi am dori o extensie până în anul 2025, să mergem pe aceeaşi formulă. Categoric, ordonanţele trebuie date anual pentru că fac parte componentă din bugetul consolidat", a spus Marcel Ciolacu miercuri seara, într-un interviu acordat lui Victor Ciutacu, la România TV.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel