Au investitorii motive să intre în panică după prăbuşirea acţiunilor globale? Analiză

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bursă / sursa foto: Freepik.com
Bursă / sursa foto: Freepik.com
Acțiunile globale s-au prăbușit, dar iată de ce investitorii nu ar trebui să intre în panică, se arată într-un articol realizat de analistul e-Toro, Sam North. 

Săptămâna trecută, piața s-a confruntat cu provocări: Banca Japoniei a fost neașteptat de prudentă, iar raportul privind piața muncii din SUA a arătat că șomajul a crescut la 4,3%, provocând reacții rapide ale piețelor.

 

Cu toate acestea, tendințele sunt mai importante decât rapoartele individuale. Creșterea șomajului s-a datorat în principal concedierilor temporare cauzate de uraganul Beryl, care ar trebui să se inverseze luna viitoare. Chiar dacă raportul privind locurile de muncă semnalează probleme mai mari, Fed are instrumentele necesare pentru a reacționa. Cu ratele dobânzilor la 5,25%-5,50% și măsurile restrictive luate, există spațiu de acțiune dacă este necesar. Flexibilitatea Fed susține perspectiva mea pozitivă asupra acțiunilor.

Creșterea solidă a câștigurilor este un alt motiv pentru a nu intra în panică. Cele mai multe companii din S&P 500 au raportat o creștere anuală a câștigurilor de 11,5%, cea mai rapidă de la sfârșitul anului 2021, iar veniturile au crescut timp de 15 trimestre consecutive. Creșterea economică puternică susține, de asemenea, optimismul investitorilor. PIB-ul SUA a crescut cu 2,8% în al doilea trimestru, continuând o tendință de creștere de peste 2% în șapte din ultimele opt trimestre.

 

În timp ce scăderea indicelui ISM Manufacturing PMI cu 1,7% în iulie a stârnit îngrijorare, un singur raport nu înseamnă că economia are probleme, mai ales într-un an electoral cu sprijinul fiscal așteptat.

 

Din punct de vedere tehnic, piețele au fost influențate de tranzacțiile de tip “carry trade”, în care investitorii se împrumută în monede cu randament scăzut pentru a investi în monede cu randament mai ridicat. Yenul a fost popular în acest sens, dar recentele măsuri luate de Ministerul de Finanțe al Japoniei și de Banca Japoniei au provocat volatilitate și lichidarea acestor tranzacții, precum și a celor de pe alte piețe, inclusiv acțiuni și mărfuri precum aurul.

Pe scurt, mișcările recente ale pieței par exagerate și nu sunt aliniate la fundamentele economice sau la politica monetară. Cred că acțiunile vor continua să crească pe termen mediu, deși parcursul ar putea fi mai greoi.

_


Despre eToro


eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții care le permite utilizatorilor să își dezvolte cunoștințele și veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 35 de milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate urma strategiile celor care au avut cel mai mare succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține și vinde cu ușurință active, își pot monitoriza portofoliul în timp real și pot efectua tranzacții oricând doresc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel