Dolarul a câștigat pe fondul îngrijorării legate de perspectivele negative ale creșterii economiei globale și care a consolidat atracția către moneda americană ca un paradis, reducând cererea de aur. Există temeri că creșterea numărului de cazuri de coronavirus, în special în Europa, poate duce la mai multe blocaje, afectând perspectivele de recuperare. Aurul a scăzut cu 4,6% săptămâna aceasta, în timp ce argintul a scăzut cu 15%.
Investițiile în aur, adesea folosit ca acoperire împotriva inflației, au fost, de asemenea, marcate, deoarece perspectiva redusă a redresării subminează perspectivele unei creșteri a prețurilor de consum. Un grup de oficiali ai Rezervei Federale a declarat că banca centrală singură nu poate crește prețurile și economia se va clătina fără mai mult ajutor.
Aurul, umilit. Care este secretul noii vedete a materiilor prime
Aurul spot a scăzut cu 0,3% pentru a se închide la 1.861,58 dolari pe uncie la ora 17:00. în New York. Argintul a scăzut cu 1,1%. Platina a scăzut, de asemenea, în cea mai proastă săptămână din ultimele 6 luni, în timp ce paladiu a avut cea mai mare devalorizare săptămânală, din ultimele două luni.
Prăbușirea aurului s-ar putea dovedi temporară, cu o incertitudine crescută asupra alegerilor prezidențiale din SUA. Orice conflict adăugat în perioada premergătoare votului ar trebui să ajute la scumpirea metalului prețios, potrivit strategului RBC Capital Markets, Christopher Louney.
"Ciclul electoral din SUA și orice potențială tranziție, precum și tensiunile geopolitice sporite se adaugă la fond incertitudinii economice", a spus el într-o notă. „Mișcările recente deschid spațiu pentru ca aurul să se scumpească” în următoarele două trimestre, a mai explicat Christopher Louney.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Banca Națională a publicat...
Analistul economic Cristian...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...