Aurul și argintul, cea mai proastă săptămână de la debutul pandemiei

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Lingouri de aur
Lingouri de aur
Aurul și argintul au înregistrat cele mai mari pierderi săptămânale din martie, de la debutul global al pandemiei coronavirusului.

Dolarul a câștigat pe fondul îngrijorării legate de perspectivele negative ale creșterii economiei globale și care a consolidat atracția către moneda americană ca un paradis, reducând cererea de aur. Există temeri că creșterea numărului de cazuri de coronavirus, în special în Europa, poate duce la mai multe blocaje, afectând perspectivele de recuperare. Aurul a scăzut cu 4,6% săptămâna aceasta, în timp ce argintul a scăzut cu 15%.

Investițiile în aur, adesea folosit ca acoperire împotriva inflației, au fost, de asemenea, marcate, deoarece perspectiva redusă a redresării subminează perspectivele unei creșteri a prețurilor de consum. Un grup de oficiali ai Rezervei Federale a declarat că banca centrală singură nu poate crește prețurile și economia se va clătina fără mai mult ajutor. 

Aurul, umilit. Care este secretul noii vedete a materiilor prime

Aurul spot a scăzut cu 0,3% pentru a se închide la 1.861,58 dolari pe uncie la ora 17:00. în New York. Argintul a scăzut cu 1,1%. Platina a scăzut, de asemenea, în cea mai proastă săptămână din ultimele 6 luni, în timp ce paladiu a avut cea mai mare devalorizare săptămânală, din ultimele două luni.

Prăbușirea aurului s-ar putea dovedi temporară, cu o incertitudine crescută asupra alegerilor prezidențiale din SUA. Orice conflict adăugat în perioada premergătoare votului ar trebui să ajute la scumpirea metalului prețios, potrivit strategului RBC Capital Markets, Christopher Louney.

"Ciclul electoral din SUA și orice potențială tranziție, precum și tensiunile geopolitice sporite se adaugă la fond incertitudinii economice", a spus el într-o notă. „Mișcările recente deschid spațiu pentru ca aurul să se scumpească” în următoarele două trimestre, a mai explicat Christopher Louney.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel