Australia se topește! Record absolut de căldură
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
De asemenea ANM a emis și o avertizare Cod Galben, valabilă în intervalul 23-25 iunie, care vizează toată țara.
De asemenea ANM a emis și o avertizare Cod Galben, valabilă în intervalul 23-25 iunie, care vizează toată țara.
Australia a doborât miercuri, pentru a doua zi la rând, recordul său de căldură din istoria măsurătorilor meteorologice realizate în această ţară, cu o medie naţională a temperaturilor maximale de 41,9 grade Celsius, a anunţat joi Biroul de meteorologie.

Noua valoare a depăşit cu un grad precedentul record (40,9°C), care fusese stabilit marţi. Anterior, recordul pentru cea mai călduroasă zi înregistrată în Australia data din ianuarie 2013 (40,3°C).

Această caniculă excepţională este deosebit de îngrijorătoare într-o ţară care a fost deja devastată în ultimele luni de sute de incendii de vegetaţie.

Situaţia nu pare să se amelioreze, în contextul în care recordul absolut de temperatură pentru luna decembrie în Australia a fost doborât joi: mercurul a urcat până la 49,8°C în localitatea Eucla din statul Australia de Vest.

Citește și Încălzirea globală. Va fi mai rău decât s-a crezut

Precedentul record absolut pentru luna decembrie fusese stabilit la Birdsville, în statul Queensland, în anul 1972 (49,5°C).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel