Cu ocazia publicării rezultatelor sale financiare, compania a raportat explorarea unui zăcământ situat în Austria Inferioară, la est de Viena, după cinci luni de muncă. Forat la o adâncime de 5.000 de metri, acesta ar conține 28 de milioane de barili echivalent petrol (Mbep), ceea ce ar permite, odată dat în exploatare, o creștere cu 50% a producției locale, potrivit unui comunicat de presă.
Legat istoric de gigantul rus Gazprom, OMV a incercat să-și multiplice sursele de aprovizionare încă de la invadarea Ucrainei de către armata lui Vladimir Putin, dar continuă să primească gaze din Rusia. Astfel, în trimestrul doi al acestui an, grupul energetic a cumpărat în medie 4,9 terawatt-oră (TWh) de gaze naturale ruse în fiecare lună din intervalul menționat, „pe baza unor contracte de livrare pe termen lung”. În cadrul eforturile de diversificare, Austria a încheiat și un acord cu compania britanică BP pentru livrarea de gaz natural lichefiat (GNL) - până la 1 milion de tone pe an timp de zece ani începând cu 2026.
Profit net în scădere
În al doilea trimestru, OMV a înregistrat un profit net în scădere cu 80% față de anul precedent, de 380 de milioane de euro, după ce a beneficiat anterior de creșterea prețurilor la hidrocarburi pe fondul războiului din Ucraina. Foarte observat de analiști, profitul operațional, excluzând efectele excepționale și stocurile (CSS), a scăzut la 1,18 miliarde de euro (-60%), din cauza unei „contribuții mai mici a tuturor activităților din portofoliul” companiei austriece. OMV spune că urmărește cu îngrijorare ”majorarea dobânzilor de referință” de către băncile centrale, măsuri de combatere a inflației dar care ar putea duce la o „deteriorare a creșterii”.
Pentru 2023, OMV prognozează o scădere a prețului mediu pe baril de țiței, între 75 și 80 de dolari. În divizia de chimie, încetinirea acestui sector a penalizat grupul, care a brofitat mult timp consolidarea situației financiare a filialei Boréalis, un jucător major în producția de îngrășăminte. Integrată de la producție la distribuție, deținută în proporție de 31,5% de statul austriac, OMV și-a calculat masa salarială anuală pentru aproximativ 22.300 de angajați în întreaga lume. În 2010, OMV număra 37.700 de lucrători.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...