Japonezii iau măsuri drastice, după ce yenul a scăzut la minimul ultimilor 38 ani
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Yen japonez / sursa: Freepik.com
Yen japonez / sursa: Freepik.com
Autoritățile japoneze vor lua măsurile necesare privind scăderea drastică a yenului la minimul ultimilor 38 ani, a declarat joi ministrul de finanțe Shunichi Suzuki.

Acesta a anunțat că Banca Centrală a Japoniei  (BoJ) ar putea face intervenții pe piața valutară pentru a tempera această discrepanță dintre yen și dolar.

"Este de dorit ca ratele de schimb să fie stabile. Suntem profund îngrijorați de efectul asupra economiei", a declarat Suzuki reporterilor.

Secretarul șef al cabinetului, Yoshimasa Hayashi, a declarat, de asemenea, joi, într-o conferință de presă, că Tokyo va lua măsuri adecvate împotriva mișcărilor valutare excesive. El a refuzat să comenteze nivelurile yenului și dacă autoritățile vor interveni.

Yenul s-a situat joi la 160,52 pentru un dolar, rămânând la o fracțiune distanță de minimul ultimilor 38 de ani de 160,88 atins miercuri.

Autoritățile japoneze se confruntă cu noi presiuni pentru a combate scăderile puternice ale yenului, care a scăzut cu 12% față de dolar până în prezent în acest an.

Scăderea rapidă a yenului sub nivelul cheie de 160 unități pentru un dolar sporește interesul autorităților cu privire la posibilitatea unei intervenții iminente de cumpărare a yenului.

În acest moment, autoritățile încep probabil să se îngrijoreze nu doar de viteză cu care se depreciază, ci și de nivel la care a scăzut, a declarat Masafumi Yamamoto, strateg șef la Mizuho Securities.

Însă analiștii se îndoiesc că măsurile de austeritate și chiar intervenția pe piața valutară pot inversa valul de slăbire a yenului, care este determinat în principal de incertitudinea cu privire la cât de curând va începe Rezerva Federală a SUA să reducă ratele dobânzilor.

Tokyo a cheltuit 9,8 trilioane de yeni (61 de miliarde de dolari) intervenind pe piața valutară la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, după ce moneda japoneză a atins un minim al ultimilor 34 de ani de 160,245 per dolar la 29 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

RO e-TVA. Principalele modificări decise de Guvern

Vineri a fost adoptată de către Executiv o ordonanţă de...

Întârziere de 300 de minute pentru un tren CFR

Întârziere de cinci ore pentru trenul Timișoara Nord –...

Boloș vrea să colecteze 120 mld. de lei din TVA

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat...

Bursa de la București a închis în creștere ședința de vineri

BVB a închis pe verde ultima zi de tranzacții a...


pixel