Averea lui Elon Musk, aproape cât PIB-ul României
Autor: Ciprian Dumitrache | 26 oct, 06:55
Afacerile șefului companiilor Tesla și SpaceX valorează în prezent 219,9 miliarde de dolari, în timp ce PIB-ul României din 2020 este estimat la aproximativ 240 de miliarde de dolari.

Musk pare că este în plină ascensiune cu companiile Tesla și SpaceX, iar averea sa personală a urcat la un nivel greu de atins.

Acțiunile Tesla s-au închis vineri la un maxim istoric de 909,68 USD, la doar două zile după ce compania și-a publicat veniturile și profiturile pentru T3, care au fost, de asemenea, la un nivel record. Valoarea de piață a Tesla este de aproximativ 860 de miliarde de dolari.

Musk, acum în vârstă de 50 de ani, a devenit cel mai bogat om din lume luna trecută. Miliardarul este a treia persoană din istorie care a strâns o avere de 200 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

În timp ce Musk a ajuns pe primul loc în lume în ceea ce privește averea privată în mare parte datorită companiei sale de vehicule electrice Tesla, un analist Morgan Stanley crede că viitorul companiei sale aerospațiale SpaceX îl va ”propulsa pe orbita” primului trilion de dolari din istorie.

G Ad:

SpaceX „contestă orice noțiune preconcepută despre ceea ce era posibil și intervalul de timp posibil, în ceea ce privește rachetele, vehiculele de lansare și infrastructura de sprijin”, a scris Adam Jonas de la Morgan Stanley.

Jonas are încredere în SpaceX tocmai pentru că consideră compania ca deținând o multitudine de companii în interiorul uneia singure, care conțin explorarea spațiului, infrastructura și observarea Pământului, precum și comunicațiile prin satelit Starlink, divizie pe care Jonas o consideră cea mai importantă din cadrul SpaceX.

Citește și: Elon Musk, lovitură NĂPRAZNICĂ pentru una dintre noile criptomonede

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro