Avertisment în SUA: Există o criză de leadership la Casa Albă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Uniunea Europeană dorește altfel de relații cu SUA
Uniunea Europeană dorește altfel de relații cu SUA
Guvernatoarea statului Michigan, democrata Gretchen Whitmer, a avertizat luni că există o criză de leadership la Casa Albă, în contextul în care situaţia epidemică legată de COVID-19 s-a agravat în SUA, notează DPA.

''Suntem în mijlocul celor mai rele săptămâni ale acestei pandemii'', a spus Whitmer, care a fost criticată frecvent de administraţia Trump. Ea a subliniat că depinde de fiecare stat din componenţa SUA să gestioneze pandemia, dată fiind lipsa de interes din partea Washingtonului.

''Cu vidul de leadership în Washington DC, le revine guvernatorilor statelor'' să facă ce pot pentru a salva vieţi, a declarat politiciana democrată pentru postul de televiziune MSNBC.

Casa Albă pare să fi făcut un pas în spate în privinţa combaterii eficiente a răspândirii noului coronavirus. În numai şase zile, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în SUA a crescut de la 10 milioane la 11 milioane.

Donald Trump le-a cerut în acest an oamenilor să ''elibereze'' statul Michigan după ce Whitmer a impus restricţii pentru a limita răspândirea coronavirusului. Şase persoane au fost arestate pentru conspiraţie pentru răpirea guvernatoarei democrate.

Citește și China dă LOVITURA! Cel mai amplu acord de liber-schimb din lume

Scott Atlas, un consilier al preşedintelui american Trump pentru COVID-19, le-a cerut conaţionalilor să se revolte împotriva restricţiilor.

''Singura modalitate de a opri asta este dacă oamenii se revoltă. Ai ceea ce accepţi'', a scris el pe Twitter, criticând noile restricţii impuse de Whitmer, printre care mutarea în online a activităţii numeroaselor şcoli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel