Avertisment. Noul coronavirus este deja cu 30% MAI CONTAGIOS
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Unii spun chiar că nu suntem decât la început
Unii spun chiar că nu suntem decât la început
Informația vine din Hong Kong, acolo unde profesorul Gabriel Leung, decanul Școlii de medicină a Universității din Hong Kong a anunțat că noul coronavirus a devenit cu 30% mai contagios din cauza unei mutații ADN.

Vorbind la un post local de radio, expertul din Hong Kong precizat că s-a ajuns la această concluzie în urma unui studiu internațional, care a stabilit că o noua tulpină a SARS-CoV-2, denumită GH, și-a sporit viteza de infectare cu 30%. 

Potrivit estimărilor oamenilor de știință, numărul persoanelor ce pot fi infectate de un singur contaminat a crescut de la doi și jumătate la trei și, acum, la patru. 

”Este începutul unui epidemii de o amploare care nu a mai fost întâlnită până acum”, a avertizat omul de știință din Hong Kong. Declarație vine la doar câteva zile după ce expertul american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pe probleme privind răspândirea SARS-CoV-2 a afirmat, într-un interviu acordat presei italiene, că nu suntem decât la pandemiei. 

Și tot Fauci, a cărui autoritate este cunoscută la nivel internațional, nu a exclus posibilitatea ca noul coronavirus să sufere noi mutații, devenind, mai contagios. O ipoteză confirmată acum atât de studiul internațional la care făcea referire profesorul din Hong Kong, cât și de un studiu local, care ajunge la aceeași concluzie. 

Citește și Pandemia de covid-19. Anthony Fauci: Suntem abia la ÎNCEPUT

În acest context, un grup de medici francezi au lansat insistat apel, cerând ca purtatul măștii să devină absolut obligatorie în spații închise. ”Din păcate, deși toată lumea spera că, o dată cu anotimpul cald, virusul se va calma și va deveni mai blâng, realitatea spune cu totul altceva. De aceea, masca de protecție și menținerea unei distanțe rezonabile față de persoane necunoscute constituie un mijloc sigur de a nu contacta virusul”, au insistat medicii francezi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel