AVERTISMENT pentru NATO: 32 de sateliți, în pericol! ”Nu este de glumă”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un avertisment foarte clar transmis de Moscova
Un avertisment foarte clar transmis de Moscova
Kremlinul a avertizat că ar putea distruge sateliții NATO cu noul său sistem anti-satelit, despre care se spune că reprezintă o amenințare serioasă pentru sateliții GPS occidentali. Unul dintre posturile televiziunii de stat a Rusiei a anunțat, în direct, că rachetele antisatelit rusești ar putea distruge 32 de sateliți NATO, ceea ce ar "orbi toate rachetele, avioanele și navele lor, ca să nu mai vorbim de forțele terestre". ”Nu este de glumă! Oricum, nouă nu ne arde de glumă”, a precizat respectiva sursă. 

Săptămâna trecută, Moscova a scos din sărite Statele Unite când a testat o rachetă antisatelit, care a făcut zob un aparat sovietic, dezactivat și aflat pe orbită din anii 1980. Problema este că dispozitivul s-a transformat în sute de mici fragmente care au trecut pe lângă Stația Spațială Internațională, punând în pericol viața astronauților și a cosmonauților aflați la bordul laboratorului, scrie Daily Express. 

Omul de televiziune Dmitri Kiselev, care a difuzat avertismentul adresat NATO, a declarat că acțiunea Moscova este o atenționare pentru Occident: să nu îndrăznească să depășească liniile roșii trasate ”virtual” de Kremlin și care, potrivit explicațiilor acestuia, înseamnă dislocarea de trupe străine în Ucraina, în vecinătatea granițelor cu Rusia. 

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia au escaladat după ce Vladimir Putin ar fi deplasat aproape 100.000 de soldați la frontiera cu Ucrainai. Dmitri Kiselev a declarat: "Am doborât în mod demonstrabil un vechi satelit sovietic Celina-D aflat pe orbita spațială. Așa s-au încheiat testele sistemului rusesc anti-satelit, sistem care, după cum s-a exprimat ministrul Apărării, Șoigu, a acționat cu o precizie de bijutier”. 

Citește și Expert rus: Un război între SUA și Rusia este oricând posibil, chiar și peste o săptămână

Citește și Noile avioane invizibile ale chinezilor dau fiori VIDEO

Cu alte cuvinte, dacă depășește linia roșie, NATO riscă să piardă toți cei 32 de sateliți GPS dintr-o dată, ceea ce ar orbi toate rachetele, avioanele și navele, ca să nu mai vorbim de forțele terestre. Moscova și-a exprimat deja nemulțumirea față de presupusa asistență militară acordată Kievului de către Marea Britanie și SUA.

Washingtonul a declarat luni că are "îngrijorări serioase" cu privire la concentrarea de echipamente militare ale Moscovei la graniță, care ar include tancuri și baterii de rachete. Dar Moscova a negat afirmațiile privind o amenințare de invazie, după ce Serviciul de Informații Externe al Kremlinului, SVR, a acuzat Washingtonul că stârnește "isterie".

"Americanii zugrăvesc o imagine înfricoșătoare a hoardelor de tancuri rusești care încep să zdrobească orașele ucrainene, afirmând sus și tare că au "informații credibile" în privința intențiilor reale ale rușilor”, a venit replica SVR.

Se pare că Biden plănuiește acum să trimită în Ucraina sisteme de rachete antitanc Javelin și elicoptere Mi-17, precum și consilieri militari pentru a ajuta forțele armate ale țării. Sistemele antitanc Javelin ar putea fi o contramăsură la tancurile rusești T-80, despre care se spune că ar fi fost deplasate pe poziții înaintate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel