Avansul de 1,6% înregistrat în 2018, este mult sub creşterea de 7,5% înregistrată în anul 2017 şi sub ritmul mediu anual de creştere de 6,2% înregistrat din 2013 şi până în 2017.
În plus, dacă se ţine cont de revenirea dolarului american şi de faptul că valoarea activelor a scăzut în realitate cu 1,6% anul trecut, acestea au şters orice câştig, subliniază Anna Zakrzewski, analist la BCG. "Pentru prima dată după 2008 am văzut că creşterea avuţiei a fost una negativă dacă ţinem cont de toţi factorii", a spus Anna Zakrzewski.
Chiar dacă ritmul de creştere global a fost unul modest, unele regiuni au înregistrat performanţe mai bune. De exemplu, avuţia personală a înregistrat ritmuri de creştere de 8,9% respectiv 7,1% în Africa şi Asia. În schimb, Europa Occidentală şi America de Nord au înregistrat creşteri anemice de 0,6% respectiv 0,4%.
Citește și Milionarii de la TEC. Destinul îmbogăţiţilor de după Revoluţie
Numărul milionarilor a continuat să crească în 2018, cu un avans de 2,1% până la 22,1 milioane. BCG estimează că până în 2023 vor fi 27,6 milioane de milionari la nivel global. Elveţia are cea mai mare densitate de milionari în rândul populaţiei adulte, 7,5%, urmată de SUA.
Potrivit prognozelor BCG, începând din 2019 şi până în 2023, avuţia mondială va înregistra o creştere anuală de 5,7%. Cu toate acestea, în Asia avuţia personală ar urma să înregistreze un ritm de creştere anuală mai mare de 9,4%, ajungând la 58.200 miliarde dolari în 2023, devansând Europa Occidentală care va ajunge la o avuţie de 53.000 de miliarde de dolari. În aceeaşi perioadă, avuţia din America Latină ar urma să înregistreze un avans de 8,2%, în timp ce avuţia combinată din Africa şi Orientul Mijlociu ar urma să înregistreze o creştere de 7,7%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...