Mark Zuckerberg suferă de sindromul Asperger. Cum se manifestă

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, prezintă unele simptome ale sindromul Asperger - o versiune mai ușoară, dacă se poate spune așa, de autism. Se spune că ar avea dificultăți de comunicare, mai precis când trebuie să-și exprime sentimentele. Într-un fel, un fel de ironie a sorții, dar și un simbolism. 

Ironie pentru că Zuckerberg a făcut avere pentru că a permis oamenilor din întreaga lume să se cunoască și să comunice. Simbolism pentru că, grație lui, de dimineața și până seară suntem adânciți în gadgeturile noastre, iar multe discuții se poartă, deja, în spațiul virtual. Oricum ar fi, Zuckerberg este unul dintre cei mai tineri miliardari din lume.

Afacerea lui a depășit de mult rețeaua socială pentru mesaje prietenești. Facebook este o uriașă bază de date. În 2013, Zuckerberg a lansat inițiativa internet.org, cu scopul de a asigura acces la internet pentru miliarde de oameni din întreaga lume. Pe de altă parte, Zuckerberg a aderat la programul Giving Pledge și intenționează să doneze 99% din averea lui pentru ”a extinde potențialul uman și pentru a promova egalitatea”.

Pentru mine, Facebook înseamnă oameni. Mulți au crezut că este un fenoment de scurtă durată. Totuși, am dorit să demonstreze că stabilirea relațiilor reprezintă una dintre cele principalele preocupări ale oamenilor și că rețeaua creată de mine rămâne pentru totdeauna un instrument, nu un vis de o secundă. Când conduci o companie nu trebuie să încerci să creezi ceva aiurea, trebuie să creezi ceva util și veșnic.

Generația noastră trebuie să se împace cu ideea că milioane de locuri de muncă vor fi înlocuite cu sisteme automatizate, cu autoturisme și camioane autonome. Dar mai avem și posibilitatea de a face foarte multe împreună. Fiecare generație are un proiect anume. Peste 300.000 de oameni au muncit pentru ca omul să ajungă pe Lună. Milioane de voluntari au salvat copii de poliomielită oriunde în lume. Acum este rândul nostru să facem ceva. Dar trebuie să vă spun un secret: nimeni nu știe când începe. Ideile nu ne vin sub formă finală. Ele se limpezesc când începem să lucrăm la ele. Trebuie doar un început. Dacă aș fi știut cum să adun oameni înainte să încep, nu aș fi lansat niciodată Facebook.

Știți ce este greșit în filmele despre marile inovații? Nimeni nu scrie formule matematice pe sticlă. Așa ceva nu se întâmplă.

E bine să fii idealist, dar pregătiți-vă să fiți și înțeleși. Oricine lucrează cu idei de viitor poate fi considerat, la un moment dat, nebun, chiar dacă are dreptate. Oricine lucrează cu un set de probleme complicate poate fi acuzat că nu pricepe nimic, deși nu știi niciodată ce se va întâmpla. Oricine dă dovadă de inițiativă poate fi criticat că vrea să o ia înaintea altora, pentru că mereu se găsește cineva care vrea să meargă încet.

În societatea noastră, facem deseori mult mai mult decât ar fi necesar, pentru că ne este teamă să nu greșim.

Ce așteptăm? Pentru generația noastră a venit timpul să decidă care este marea ei realizare. Cum să oprim schimbările climatice înainte să distrugem planeta. Cum să vindeci toate bolile. Astăzi, cheltuim de 50 de ori mai mult pentru bolnavi, în loc să căutăm tratamentul care să ne permită să nu ne mai îmbolnăvim niciodată. E absurd. Toate astea trebuie corectate. Cum ar fi să personalizăm învățământul, pentru ca fiecare să poată studia? Este în puterea noastră.

Demarând proiecte importante, facem primul pas pentru a crea o lume în care fiecare să conștientizeze obiectivul stabilit. Facem al doilea pas pentru a oferi fiecăruia libertatea de care are nevoie pentru a-și duce la îndeplinire visul. Mulți dintre părinții noștri au avut un singur loc de muncă. Astăzi, toți suntem întreprinzători, indiferent dacă deținem o companie sau suntem angajați. Ceea ce este minunat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

foto: pexels.com
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Foto: pexels.com
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Bitcoin / Foto: Freepik
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik

pixel