Bacteria care mănâncă plasticul, inventată de două studente
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
''Nu ne putem baza pe presupunerea că epidemia de COVID-19 va înceta odată cu creşterea temperaturii''
''Nu ne putem baza pe presupunerea că epidemia de COVID-19 va înceta odată cu creşterea temperaturii''
Poluarea extremă a oceanelor ridică o mare problemă asupra planetei . Potrivit unor studii recente, în 2050 vom găsi mai mult plastic decât pește în apele mărilor, iar acesta este motivul pentru care foarte mulți cercetători lucrează la găsirea unei soluții pentru a rezolva această situație.  

Cea mai nouă descoperire este o bacterie, pe care studentele Jeanny Yao și Miranda Wang au început să o dezvolte încă din primii ani de facultate. Jeanny Yao a studiat la Universitatea din Toronto, iar prietena sa Miranda Wang la Universitatea din Pennsylvania. Fetele au obținut deja brevet, dar și o finanțare de 400.000 de dolari pentru a demara. Și toate acestea la doar 20 de ani.

Jeanny Yao și Miranda Wang au câștigat deja 5 premii datorită acestui proiect.  Studentele au devenit populare, după ce au devenit cele mai tinere câștigătoare ale premiului pentru știință, Perlman. Toată această recunoștință datorită micilor bacterii care sunt capabile să transforme plasticul în CO2 și apă. Tehnologia poate fi folosită în două moduri: pentru curățarea plajelor și, de asemenea, pentru producerea de materiale row pentru îmbrăcăminte.

 Două branduri puternice s-au născut dintr-un război
 

„Este imposibil să-i facem pe oameni să nu mai folosească plastic. Avem nevoie de o tehnologie pentru a distruge materialul, iar totul să devină biodegradabil”, spune Miranda Wang, citată de Forbes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel