Potrivit publicației, la proiect au aderat US Navy și US Air Force, care au investit 45 milioane de dolari, scopul fiind de a asigura o mai bună pază a granițelor SUA.
Bacteriile obținute după modificările la care vor fi supuse vor putea să emită un semnal în cazul detectării unor obiecte sau substanțe suspecte pe suprafața sau în adâncul oceanului, precum metal sau carburant, lăsate în urmă de trecerea unor submarine.
Lucrările de cercetare beneficiază de sprijinul Naval Research Laboratory. Experții consideră că misiunea poate fi îndeplinită și că, pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului nu este nevoie decât de un an. Claretta Sullivan spune, printre altele, că se lucrează deja la mai multe variante, cum pot fi modificate organismele existente fără consecințe pentru mediul înconjurător.
Pentagonul intenționează să folosească toate mijloacele și resursele de care dispune pentru o protecție mai bună a portavioanelor și submarinelor sale în caz de pericol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Energiei lansează al...
Președintele chinez Xi Jinping...
China acuză NSA de atacuri...
Indemnizația de șomaj nu este garantată pentru toți...
CCF cere clarificări urgente din partea autorităților...
Creșterea taxelor impusă de SUA...
Comisia Europeană aprobă o...
Senatul României urmează să...
Procesul dintre Meta Platforms...
Un nou pas istoric în evoluția inteligenței artificiale:...
Bursa de Valori București...
ANCOM clarifică reducerea...
Securitatea energetică a...
Mircea Coşea revine cu o nouă...
UniCredit se apropie de...
Guvernul pregătește un nou...
Groupama și CEC Bank marchează...
În câmpul său din sudul...
România continuă extinderea...
Calendarul fiscal al lunii...