Banca Angliei, AVERTISMENT: O să dispară din economia țării
Autor: Simona Haiduc | 24 noi, 12:52
Un avertisment pentru toți britanicii
Un avertisment pentru toți britanicii
Marea Britanie ar putea renunța la numerar din cauza dispariției treptate a acestuia din economia țării, a avertizat viceguvernatorul Băncii Angliei, John Cunliffe, citat de agenția Bloomberg. 

Oficialul Băncii Angliei este de părere că, pe viitor, popularitatea cardurilor de credit și de debit, precum și dezvoltarea tehnologiei online, vor reduce rolul numerarului în tranzacțiile din Marea Britanie.

"Banii în numerar ai statului deținuți de Banca centrală dispar. Există locuri în Londra unde nu veți mai putea să îi folosiți în tranzacțiile personale", a spus Cunliffe. De asemenea, autoritățile vor trebui să se adapteze pentru a supraveghea toate tranzacțiile cu numerar în viitorul sistem financiar, a mai spus el.

Potrivit precizărilor sale, Banca Angliei și Trezoreria britanică analizează în prezent dacă moneda digitală a băncii centrale a țării (CBDC) ar trebui să fie adoptată ca mijloc de plată egal cu numerarul. "Dezvoltarea tehnologiei nu se va opri. Banii lichizi vor dispărea, iar întrebarea va fi ce rol poate juca CBDC în acest sens", a subliniat Cunliffe.

Potrivit Băncii Angliei, până în 2016, numerarul a fost instrumentul de plată dominant pentru cetățenii britanici. Cu timpul însă, cash-ul s-a lăsat dat la o parte în fața ofensivei tranzacțiilor cu carduri bancare, precum și altor forme de plată online. Acestea fiind spuse, pandemia nu a făcut decât să accelereze digitalizarea în acest domeniu, a precizat responsabilul Băncii Angliei. 

G Ad:

Citește și Când va fi pusă în circulație prima bancnotă din România pe care va apărea chipul unei femei

În 2019, în Rusia s-a înregistrat tendința de renunțare la banii cash în favoarea plăților fără numerar. Analiștii au remarcat faptul că țara a fost liderul pieței de plăți fără numerar din Europa de Est și au numit-o "miracolul rusesc". Boston Consulting Group (BCG) a subliniat că Rusia a devenit, de asemenea, cea mai mare piață din Europa în ceea ce privește tranzacțiile cu portofele digitale și lider la nivel internațional în ceea ce privește numărul de tranzacții securizate cu token-uri. În plus, experții au remarcat că numărul mediu de plăți fără numerar în marile orașe rusești a depășit 70%.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro