Banca Mondială spune care este orașul din România cu cea mai bună infrastructură
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Obiectivul proiectului, care se va încheia în noiembrie 2022, îl constituie creşterea accesibilităţii spre destinaţiile turistice din judeţul Brasov.
Obiectivul proiectului, care se va încheia în noiembrie 2022, îl constituie creşterea accesibilităţii spre destinaţiile turistice din judeţul Brasov.
Braşovul are cea mai bună infrastructură urbană din ţară, susţine Marcel Heroiu, expert senior pe dezvoltare urbană de la Banca Mondială. 

Experţii Băncii Mondiale din cadrul contractului de consultanţă cu Primăria Braşov s-au întâlnit joi şi vineri cu consilierii locali, executivul Primăriei, arhitecţi, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, pentru a discuta privind caietul de sarcini pentru actualizarea Planului Urbanistic General şi alte documente de dezvoltare urbanistică la care experţii BM lucrează şi care cuprind inclusiv exemple de bună practică preluate din activitatea municipalităţii braşovene, se arată într-o informare transmisă vineri de Primăria Braşov. 

"Acest demers este început de mai bine de un an de zile, cred că este un lucru foarte important, raportat la toate evoluţiile şi modificările petrecute în municipiul Braşov la acest moment, din punct de vedere urbanistic. Avem un contract de asistenţă cu Banca Mondială, pe mai multe teme de dezvoltare, am avut întâlniri şi am purtat discuţii de-a lungul timpului, am încercat, împreună cu echipa Băncii Mondiale, să corelăm cât mai multe date, să preluăm cât mai multe detalii, propuneri, amănunte, sugestii, şi să ajungem într-o fază în care să putem face parcursul procedural necesar pentru reactualizarea PUG Braşov. Am parcurs o procedură separată şi pentru studiul de trafic în municipiul Braşov, am reuşit să parcurgem licitaţia, am avut doi competitori şi am reuşit să validăm această procedură", a afirmat, potrivit informării, primarul George Scripcaru. 

Citește și: Orasele fără de care economia României s-ar prăbuși!

Conform arhitectului şef al municipiului, Marilena Manolache, în urma acestor discuţii şi a furnizării caietului de sarcini către consilierii locali şi către reprezentanţi ai Primăriei Braşov, acesta va fi definitivat şi, în aproximativ o lună, ar putea fi demarată licitaţia pentru actualizarea Planului Urbanistic General. 

Conform lui Marcel Heroiu, Braşovul este deja un oraş "care arată bine, este perceput de români ca un oraş cu o calitate a vieţii foarte bună". 

"Din punctul nostru de vedere, Braşovul are un atu pentru că are în acest moment infrastructură urbană foarte bine pusă la punct, cea mai bună din ţară în momentul de faţă. Ghidul de regenerare urbană oferă chestiuni practice, începând de la cum să gândeşti un trotuar sau la ce să ai în vedere când plantezi un copac şi până la teme complexe, cum ar fi elaborarea unui studiu de fezabilitate sau a unei documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) ori organizarea unui concurs de soluţii. Ghidul de bune practici în dezvoltarea urbană cuprinde exemple concrete preluate de la oraşe din România, inclusiv din Braşov, începând de la legislaţie şi hotărâri de consiliu local şi până la modul în care anumite probleme importante au fost abordate de anumite administraţii locale", a afirmat, potrivit documentului citat, Marcel Heroiu, expert senior pe dezvoltare urbană, Banca Mondială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel