Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Dacă acest lucru nu se va întâmpla, BNU va cere guvernului să impună un moratoriu de plată la rambursarea creditelor pentru companii, se arată într-un comunicat remis, luni, de Banca Națională a Ungariei citat de MTI.
MNB a anunţat un moratoriu privind rambursarea creditelor din cadrul Programului de Credite pentru Dezvoltare (PCD), şi care permite băncilor să restructureze împrumuturile BNU disponibile pentru întreprinderile mici şi mijlocii.
Potrivit comunicatului, măsurile imediate au ca scop sprijinirea companiilor aflate în dificultate din cauza epidemiei de coronavirus, respectiv companiilor care se vor confrunta cu probleme.
Citește și: Adrian Vasilescu: Solidaritatea trebuie sa intervină pragmatic
BNU spune că un moratoriu de precauţie pentru toate creditele corporative va ajuta situaţia de lichidităţi ale companiilor. Această măsură va putea ajuta firmele la depăşirea dificultăţilor temporare de plată şi ajută la refacerea cât mai rapidă a acestora.
Moratoriu privind rambursarea creditelor PCD înseamnă, de asemenea, că băncile nu trebuie să-şi ramburseze împrumuturile de refinanţare către BNU.
Această măsură ar putea viza peste 25.000 de companii. Acest lucru va permite băncilor să îşi extindă scadenţa iniţială pentru contractele din cadrul BNU. În mod similar, BNU oferă băncilor posibilitatea de a modifica liber ratele de plată pe perioada de credit stabilită iniţial. Prin urmare, doar începând de anul viitor întreprinderile vor trebui să îşi îndeplinească obligaţiile de plată din acest an, astfel li se oferă o soluţie adecvată pentru dificultăţile actuale. BNU va pune în curând termenii şi condiţiile la dispoziţia instituţiilor partenere de creditare, se mai arată în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...