Bancnote false de 100 euro, atât de bine făcute încât treceau neobservate de ATM-uri. Alertă în Europa. Poliţia a făcut arestări
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
100 euro. Foto: pexels.com
100 euro. Foto: pexels.com
Alertă în Europa după ce poliţiştii au descoperit o reţea care punea pe piaţă bancnote false atât de bine realizate încât treceau neobservate de ATM-uri.

Politia spaniolă a declarat sâmbătă că au efectuat 14 arestări în legătură cu un milion de euro (1,1 milioane de dolari) în bancnote false de 100 de euro, care au trecut neobservate de ATM-uri și alte dispozitive.

„Bancnotele produse de organizație erau realizate manual, erau de înaltă calitate, deoarece foloseau cerneală specială, filigrane și diferite elemente concepute pentru a ocoli mecanismele de detectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale Spaniole, Elisa Rebolo.

Bazată în Napoli, Roma și Barcelona, o bandă de origine pakistaneză a distribuit bancnotele în Italia, Franța, Grecia și Spania, au declarat polițiștii.

Poliția a declarat că au arestat distribuitori la aeroportul din Barcelona și la staţia centrală de autobuz a orașului, în ambele cazuri fiind vorba de transporturi de 70.000 de euro în bancnote false.

Operațiunea poliției a implicat forțe din Spania, Italia și Grecia și a început în noiembrie anul trecut, după ce s-au descoperit un număr mare de bancnote false la Barcelona, transmite Reuters.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel