Bani de la stat. Cât pot cere elevii și studenții pentru aceste dispozitive

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Este vorba de tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți
Este vorba de tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți
Conform Legii nr. 269/2004, tinerii din țara noastră cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat, pot primi, în cadrul programului “Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou, fie el de tip desktop, laptop sau notebook.

Valoarea ajutorului este neschimbată de la apariția programului și reprezintă, mai exact, echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului.

Luni, prin intermediul Ordinului Ministerului Educației nr. 3.851/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 559, a fost stabilit calendarul din acest an al programului. Astfel, potrivit acestuia, termenul-limită pentru depunerea cererilor în programul “Euro 200” din acest an este 15 iunie. Apoi, în data de 9 iulie se va afișa pe website-ul dedicat programului lista cu beneficiarii ajutorului de stat.

În perioada 9 - 13 iulie se vor putea depune contestațiile, iar în data de 30 iulie se va afișa lista finală a beneficiarilor. Bonurile valorice se vor transmite beneficiarilor în perioada 20 - 27 august, utilizarea acestora fiind posibilă între 20 august și 15 octombrie 2021.

Beneficiarii programului pot fi, după cum spuneam mai sus, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani (elevi sau studenți) care vor să-și cumpere un calculator nou și care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei.

Citește și Rabla electrocasnice. Începe ETAPA a doua. Ce se întâmplă

Ajutorul bănesc se acordă o singură dată în cadrul unei familii, familii fiind considerate, pe lângă cele formate din soț și soție sau soț, soție și copiii lor necăsătoriți, și persoanele necăsătorite care locuiesc împreună cu copiii lor și ai fiecăreia dintre ele. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se acordă sprijinul financiar este:

- pentru desktop - procesor Dual Core sau echivalent; FSB minimum 800 MHz; frecvență procesor minimum 2.300 MHz; HDD minimum 250 GB; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; unitate DVD; monitor LCD minimum 17“; tastatură, mouse optic;

- pentru laptop - procesor minimum Dual Core sau echivalent; frecvență procesor minimum 2.000 MHz; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; HDD minimum 250 GB; diagonală minimum 15“; rezoluție minimum 1.366 x 768; DVD;

- pentru notebook sau echivalent - procesor Intel Atom sau echivalent; tip procesor minimum N450 sau echivalent; HDD SATA minimum 250 GB; RAM DDR3 minimum 1 GB; diagonală minimum 10“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...


pixel