Bani mai puțini de investiții la Electrica. Explicația companiei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Grijă pentru calitatea serviciilor
Grijă pentru calitatea serviciilor
Electrica şi-a propus pentru acest an realizarea unui nivel de investiţii de 608 milioane de lei în total în reţeaua de distribuţie, cu 35% mai puţin decât anul trecut, dar cu aproximativ 43% mai mult decât obligaţia impusă de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat, marţi, Corina Popescu, CEO al Electrica, într-o întâlnire cu presa. 

"Faţă de nivelul minim de investiţii impus de ANRE prin metodologia de distribuţie, respectiv cel puţin nivelul amortizării reglementate, Electrica are planificate puneri în funcţiune de investiţii în 2019 cu peste 43% mai mult. Vorbim despre peste 600 milioane lei puneri în funcţiune de investiţii la nivelul celor trei operatori de distribuţie din cadrul grupului pentru anul 2019, investiţii care vor avea ca efect îmbunătăţirea calităţii serviciilor pe care le asigurăm", a spus Popescu.

Nivelul de investiţii planificat pentru acest an este însă mai mic decât cel de anul trecut, de 900 de milioane de lei în total pentru cele trei distribuţii, dar şi faţă de cel din 2017, care a fost de aproximativ 750 de milioane de lei.

Citește și Ungaria face presiuni pentru gazele din Marea Neagră

Anterior, tot marţi, ANRE a anunţat că operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari şi-au propus să realizeze în 2019 investiţii totale de aproximativ 1,6 miliarde de lei.

Potrivit datelor centralizate, E-Distribuţie Muntenia şi-a propus să investească în acest an suma de 310,473 milioane lei, în timp ce E-Distribuţie Banat are un plan de investiţii de 170,495 milioane lei, iar E-Distribuţie Dobrogea suma de 129,598 milioane lei.

De asemenea, Distribuţie Energie Oltenia anunţă investiţii de peste 212,5 milioane de lei, Delgaz Grid - de 148,648 milioane de lei, Electrica Distribuţie Muntenia Nord - de 212,043 milioane lei, Electrica Distribuţie Transilvania Nord - de 196,058 milioane de lei şi Electrica Distribuţie Transilvania Sud - de 200 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel