Bani pentru panouri solare. Ce documente trebuie să depună românii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Se depune o cerere, de restul se ocupă primaria
Se depune o cerere, de restul se ocupă primaria
Începând de astăzi, se derulează programul de finanțare pentru dotarea gospodăriilor situate la mare distanță de rețeaua electrică națională cu panouri fotovoltaice. Care sunt actele pe care românii trebuie să le depună pentru a obține acest ajutor de la stat.

Spre deosebire de programul Rabla, prin românii primesc bani pentru a cumpăra mașini noi, proprietarii de case izolate și nebranșate la curent electric depun documentele necesarul, de restul, respectiv cumpărarea și instalarea panourilor fotovoltaice ocupându-se primăria de care aparține locuința.

Dosarul de finanțare

Cu alte cuvinte, persoanele care doresc să-și doteze gospodăria aflată la mai mult de doi kilometri față de rețeaua electrică națională și neracordată la aceasta cu panouri solare vor trebui să se adreseze primăriei de care aparține locuința. La rândul lor, primăriile vor întocmi un dosar de finanțare, care va conține, pe lângă cererea de finanțare, următoarele acte:

- un certificat de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local, emis pe numele primăriei;
- un certificat de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat;
- un certificat de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru mediu;
- hotărârea consiliului local privind acordul de participare în cadrul programului, de derulare a procedurilor de achiziţie publică pentru achiziţionarea sistemelor fotovoltaice finanţate în cadrul programului şi de implementare şi monitorizare a funcţionării proiectelor;
- acordul deţinătorului gospodăriei/gospodăriilor privind participarea în cadrul programului.

Citește și Românii pot cere de la stat, de MÂINE, 25.000 de euro

Astfel, singurul document pe care trebuie să-l furnizeze proprietarul unei gospodării izolate și neracordate la rețeaua electrică pentru a putea beneficia de panouri fotovoltaice este un acord privind înscrierea respectivei gospodării în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul acestui program de finanțare va avea loc în perioada 10 aprilie – 10 iulie 2019, iar finanțarea acordată de AFM este nerambursabilă și acoperă în totalitate cheltuielile eligibile, dar nu poate fi mai mare de 25.000 de lei pentru fiecare gospodărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel