Bani pentru profesori. Prima de carieră în învățământ: Ultimele clarificări
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Cadru didactic
Cadru didactic
Aceste prime figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, care va dezbate, de asemenea, și două strategii importante în domeniul Sănătății.

Guvernul va stabili, vineri, ultimele detalii privind plata primei de carieră pentru personalul din învăţământ, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. "În domeniul învăţământului, clarificăm ultimele detalii privind plăţile pentru prima de carieră didactică, respectiv prima de carieră profesională acordate personalului didactic şi celui auxiliar. Este o promisiune făcută astă vară sindicatelor, împreună cu doamna ministru, pe care acum o îndeplinim, mai ales că primele sunt plătite integral din bani europeni", a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei Guvernului.

El a precizat că Executivul va aproba şi un act normativ prin care va fi validată lista celor 450 de şcoli cuprinse în programul-pilot de acordare a unei mese calde pe zi pentru preşcolari şi elevi. 

În altă ordine de idei, Guvernul va aproba vineri două strategii naţionale importante privind sănătatea publică şi lupta împotriva infecţiilor nosocomiale pentru perioada 2023 - 2030. "Avem astăzi mai multe decizii importante în domeniul Sănătăţii. Aprobăm două strategii naţionale - cea de sănătate publică şi cea de luptă împotriva infecţiilor nosocomiale", a precizat Ciolacu.

El a menţionat că vor fi alocate şi fondurile necesare pentru rezolvarea "problemei medicamentelor din farmacii", precum şi alte 200 de milioane de lei pentru cheltuielile solicitate de spitale. "În plus, corectăm o situaţie legată de medicii rezidenţi care asigură gărzi. Completăm cadrul legal în vigoare, astfel încât să acordăm şi rezidenţilor indemnizaţii în funcţie de numărul de gărzi efectuate", a indicat prim-ministrul.

Citește și Bani de la UE. Ciolacu: A fost îndeplinit ”cel mai greu și mai important” jalon din PNRR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Coșmarul celor de la Boeing continuă: Accident cu 11 răniți

Incidentul produs în noaptea de 8 spre 9 mai a dus la...

Mitsubishi, condamnată să plătească un miliard de dolari

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors, aliat al...

Xiaomi pregătește trei noi modele de telefoane

Potrivit informațiilor de presă se pare că noile modele...

Noi tensiuni între SUA și China în sectorul tehnologiei

Printre licențele revocate se numără și cele care...

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...


pixel