Barilul Brent atinge cel mai scăzut nivel din martie 2021

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Preț petrol / FOTO: Freepik
Preț petrol / FOTO: Freepik
Prețul petrolului continuă să scadă pe fondul temerilor legate de recesiune.

Cotațiile țițeiului continuă să se diminueze, investitorii reacționând la intensificarea riscurilor de recesiune la nivel global. Barilul de Brent a înregistrat o scădere de 3,77%, ajungând la 60,44 dolari, în timp ce barilul de WTI s-a depreciat cu 3,83%, până la 57,30 dolari. Într-o reacție la această tendință descendentă, firma PVM Oil Associates atrage atenția asupra incertitudinilor generate de conflictul comercial global, care alimentează neîncrederea piețelor. „Recuperările bruște și corecțiile nu sunt excluse, dar riscul, alimentat de frică și anxietate crescândă față de o recesiune globală, rămâne puternic orientat în sens descendent”, avertizează brokerul specializat în piața petrolului.

Războiul comercial, factor-cheie de volatilitate

Potrivit analiștilor, actuala volatilitate a prețurilor este determinată în principal de impredictibilitatea tensiunilor comerciale internaționale. Pe lângă impactul imediat asupra cererii de energie, aceste tensiuni accentuează incertitudinea privind perspectivele economice globale, ceea ce îi determină pe investitori să se retragă din active considerate riscante, precum petrolul.

Administrația americană își dorește prețuri mai mici la petrol

În opinia Natashăi Kaneva, responsabilă pentru strategia globală privind materiile prime la JPMorgan, traiectoria „într-un singur sens” a prețului petrolului reflectă o poziție clară a administrației americane, care își dorește în mod evident scăderea prețurilor. „În ceea ce privește nivelurile de preț, administrația a indicat clar că preferă revenirea cotației petrolului brut la 50 de dolari barilul sau chiar mai jos, considerând acest obiectiv o prioritate majoră în agenda sa”, a subliniat Kaneva.

Costuri mai mici, cu orice preț

Mai mult, Statele Unite par dispuse să suporte o „perioadă de perturbare a industriei” similară celei experimentate în timpul războiului prețurilor din 2014 dintre OPEC și producătorii americani de petrol de șist. Acest sacrificiu temporar este acceptat ca un mijloc de a reduce pe termen lung costurile de producție ale petrolului, într-un efort de a obține un avantaj competitiv durabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

România cere prelungirea PNRR
Congresmanul Joe Wilson
ANAF / Foto: DCBUsiness
Sinteza SA
Bursa
Negocieri

UE pregătește noi negocieri cu SUA

Uniunea Europeană urmează să trimită către SUA o propunere comercială...

Mama cu copil / Foto: Freepik
Contabili și economiști / FOTO: Facebook
Contabila
Ben & Jerry
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Curs valutar. Foto: Pexels.com
Bursa de la București
Freepik.com
Freepik.com
Foto: pexels.com
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Sprijin pentru România / Montaj foto: DCBusiness
Petrolier
Foto: Freepik.com
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Sonde. Freepik.com
Ferma de eoliene off-shore
Petroliști
ASF avertizează românii asupra unei noi metode de fraudă
Bursa de Valori București
Nicușor Dan
Oameni în aeroport / Foto: Freepik

pixel