Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Băncile au transferat semnificativ mai puţine activităţi, funcţii importante şi angajaţi către operaţiunile lor din UE decât au prevăzut iniţial în planurile lor. Unele bănci nu au îndeplinit cerinţele autorităţilor de reglementare şi nu pot continua să se bazeze pe oferirea de servicii clienţilor lor din UE de la sucursalele lor din Regatul Unit", a avertizat miercuri BCE.
În cazul unui Brexit fără acord, comerţul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană se va confrunta imediat cu bariere comerciale şi restricţii asupra afacerilor.
Franţa, Germania, Belgia şi Olanda sunt printre ţările UE care au legături comerciale importante cu Regatul Unit şi probabil se vor resimţi mai mult în cazul unui Brexit fără acord.
Instituţiile financiare cu sediul în Londra trebuie să solicite o licenţă nouă sau să o extindă pe cea actuală pentru a putea oferi servicii bancare în blocul comunitar şi după Brexit.
Banca Centrală Europeană discută cu aproximativ 50-60 de firme obţinerea unor licenţe post-Brexit, a anunţat recent instituţia financiară cu sediul la Frankfurt.
Cel mai bogat român din UK, înnobilat de Casa regală
Băncile care vor acces la Uniunea Europeană după Brexit trebuie să-şi înfiinţeze mai mult decât ''o cochilie goală'' în blocul comunitar, a avertizat recent Autoritatea Bancară Europeană (EBA), ceea ce ar putea determina un exod mai amplu al locurilor de muncă şi al afacerilor din Londra.
Marea Britanie ar putea ieşi din UE în 31 octombrie 2019, însă, pentru înfiinţarea unei noi subsidiare bancare, ar putea fi nevoie de 18 luni şi chiar mai mult, având în vedere că trebuie mutat personalul, trebuie pusă la punct tehnologia necesară şi modificate acordurile contractuale cu clienţii din UE.
Deşi autorităţile de reglementare susţin că băncile sunt pregătite pentru efectele ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord, oficialii europeni cer firmelor să-şi consolideze operaţiunile din blocul comunitar pentru a oferi servicii clienţilor din cele 27 de state care rămân în UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...