Benzina, mai scumpă decât motorina. Prețul carburanților astăzi, 30 mai
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cât costă un litru de carburant astăzi, 30 mai
Cât costă un litru de carburant astăzi, 30 mai
Comparativ cu tarifele afișate luni, astăzi, sunt benzinării unde un litru de benzină costă mai mult decât unul de motorină.

Concret, este vorba despre liderul pieței de distribuție a carburanților în România, Petrom, care a scumpit benzina, dar a ieftinit motorina.

Dacă este să vorbim și mai exact, acest lucru s-a întâmplat la stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează în data de 30 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,54 lei/litru, în timp ce motorina standard a ajuns la 6,48 lei/litrul.

Față de ziua anterioară, Petrom a scumpit benzina cu șase bani pe litru și a ieftinit motorina cu doi bani pe litru. În general, fie se scumpesc ambii carburanți fie doar unul, rare fiind cazuri precum cel de astăzi, când un combustibil se scumpește, altul se ieftinește.

După ultimele evoluții, benzina devine mai scumpă decât motorina, o noutate pe piața românescacă în ultimii ani, care este încă preponderent o piață a dieselului.

Petrolul, în ușoară scădere

Cotația țițeiului marca Brent, de referință pentru piața europeană era de circa 76 de dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa în jurul valorii de 72 de dolari, niveluri în ușoară scădere față de prima zi a săptămânii. 

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul de carburanți a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel