Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
BERD a precizat că lovitura dată de criza coronavirusului celor 38 de economii în care investeşte a fost una "severă", prognozând o contracţie medie de 3,5% în acest an.
Instituţia financiară a precizat că în primele şase luni investiţiile sale au crescut cu peste o treime comparativ cu investiţiile de 3,7 miliarde de euro realizate în perioada similară a anului trecut. De asemenea, aproape două miliarde de euro din investiţiile BERD în primul semestru au mers spre finanţarea tranzacţiilor comerciale.
Turcia a fost principalul beneficiar al investiţiilor BERD în prima jumătate a acestui an, cu aproape un miliard de euro sau o cincime din investiţiile totale ale BERD, ţara fiind urmată de Egipt, care a beneficiat de investiţii BERD în valoare de 459 milioane de euro.
De ce românii riscă să devină cărăuși de bani - Studiu
Din cauza consecinţelor pandemiei de coronavirus un plan care viza extinderea operaţiunilor BERD în Africa sub-sahariană a fost îngheţat. Acest plan urma să fie supus aprobării acţionarilor BERD în cursul acestui an.
"Trăim într-o lume nouă şi pentru noi principala preocupare este să răspundem la provocările cu care se confruntă clienţii noştri actuali din ţările în care ne desfăşurăm în prezent activitatea", a declarat preşedintele BERD, Jurgen Rigterink. "Cu toate acestea, este în continuare nevoie de modelul de business al BERD", a apreciat Rigterink, adăugând că se aşteaptă să obţină aprobarea acţionarilor pentru extinderea în Africa sub-sahariană în cursul anului 2022.
Deşi BERD a raportat doar rezultatele operaţionale şi nu pe cele financiare, Ritgerink a avertizat că banca va afişa "o pierdere considerabilă" în prima jumătate a anului, iar acest lucru se datorează în principal loviturilor suferite de portofoliul său de acţiuni.
Controlată de marile puteri economice din G7, BERD a reiterat că intenţionează să investească aproximativ 21 miliarde de euro până la finele acestui an.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.
În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterea productivităţii şi consolidarea sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape 8,7 miliarde de euro în economia românească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...