UE, nou obiectiv climatic pentru anul 2040, cu concesii pentru industrie
Comisia Europeană vrea...
"Odată cu începutul lunii martie, Tega reia activitatea de colectare a sticlelor, respectiv degajarea obiectelor voluminoase, acţiunea urmând să aibă loc în toate localităţile din judeţ în care compania îşi desfăşoară activitatea (...) În ceea ce priveşte colectarea sticlelor, având în vedere că acţiunile de colectare derulate până acum au avut un succes considerabil, conducerea Tega a decis continuarea acestui program şi în 2019. Modelul rămâne neschimbat, pentru fiecare 5 kg de sticle oferim 0,5 litri de bere (...) O altă informaţie importantă legată de acţiunea de degajare a obiectelor voluminoase şi colectare de sticle se referă la obiectele electrocasnice sau electrice: pe acestea Tega le va prelua de la faţa locului, iar contravaloarea lor va fi scăzută din factura lunară. Obiectele voluminoase, precum mobilier, saltele etc. vor fi preluate şi transportate gratuit", se arată într-un comunicat de presă.
O comună, lider pe județ
Conducerea Tega a precizat că cea de-a doua campanie amplă de colectare a deşeurilor va avea loc în toamnă. Potrivit datelor statistice, comuna Comandău se află pe primul loc în judeţ la colectarea selectivă a deşeurilor menajere, cu o cotă de 40%, fiind urmată de municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc.
Directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sistem de Management al Deşeurilor, Ambrus József, a declarat că, în ultimul an, s-a înregistrat o creştere spectaculoasă la nivel de judeţ în ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile.
Citește și O taxă comunistă va fi reintrodusă de la sfârşitul lui martie
"La deşeurile reciclabile, în zona urbană am ajuns, într-un an de zile, de la 8% la 25%. Este o raportare pe întreg judeţul. Sfântu Gheorghe a depăşit 30%, iar Târgu Secuiesc vine tare din urmă şi este la fel, la 30%. Surpriza cea mai plăcută pentru mine personal a venit din mediul rural. Dacă în 2017 aveam un 1% la deşeurile reciclabile, am ajuns la 16% în 2018. Avem şi comune, cum este Comandău, care este la 40% (...) E un salt uriaş, sunt nişte cifre foarte, foarte mari în comparaţie cu unde au fost", a spus Ambrus József.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Comisia Europeană vrea...
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...