Austeritate în numele credinței: Papa Francisc, arhitectul unei revoluții financiare
Papa Francisc, reformatorul...
Preşedintele Joe Biden a declarat că Statele Unite nu vor lăsa Moscova să intimideze ţările europene ameninţându-le că le vor priva de resurse energetice, după ce au fost oprite livrările de gaz către Polonia şi Bulgaria, relatează agențiile de presă.
"Nu îi vom lăsa să îşi îi folosească rezervele de petrol sau gaze pentru a evita consecinţele agresiunii lor' în Ucraina, a afirmat preşedintele american, precizând că Washingtonul colaborează cu alte țări, ”precum Coreea, Japonia sau Qatar pentru a-i ajuta pe aliaţii noştri europeni ameninţaţi de acest şantaj rusesc cu gazele".
Gigantul rus Gazprom a suspendat miercuri toate livrările de gaze către Bulgaria şi Polonia, ambele membre ale Uniunii Europene şi NATO, făcând astfel să planeze ameninţarea unei penurii în Europa Centrală şi de Est, dar şi pe întreg continentul european.
"Într-un fel, Rusia se împuşcă în picior" lipsindu-se de veniturile din vânzările de gaze către aceste două state, a comentat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, punând accentul asupra creşterii exporturilor de gaze naturale lichefiate din Statele Unite către Europa "pentru a ajuta la compensarea posibilelor lipsuri".
Citește și Putin a semnat decretul! Efectul va fi dezastruos pentru toată lumea
În acest timp, la Kiev, preşedintele Volodimir Zelenski i-a mulţumit atât preşedintelui Biden, cât şi poporului american pentru ajutor, exprimându-şi speranţa ca Congresul SUA să sprijine rapid suplimentarea de 33 de miliarde de dolari.
"Preşedintele Biden a spus pe bună dreptate astăzi că acest pas nu este ieftin", a declarat Volodimir Zelenski în discursul său video zilnic."Dar consecinţele negative ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva democraţiei sunt atât de mari pentru întreaga lume încât, în comparaţie cu acestea, acest sprijin din partea Statelor Unite este necesar. Împreună, putem opri cu siguranţă agresiunea rusă şi putem apăra în mod fiabil libertatea în Europa".
Din cea mai recentă sumă, 20 de miliarde de dolari vor fi folosite pentru ajutor militar, în timp ce 8,5 miliarde de dolari vor fi furnizate pentru ajutor economic. SUA au promis sau au livrat deja Ucrainei arme şi muniţii în valoare de peste 3,7 miliarde de dolari de la declanşarea invaziei ruse la sfârşitul lunii februarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Papa Francisc, reformatorul...
Scade numărul firmelor intrate...
Acționarii au aprobat în AGA un...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...