Bijuteriile se schimbă. Decizia unui producător prezent și în România
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Altfel de materii prime
Altfel de materii prime
Grupul danez Pandora A/S, cel mai mare producător mondial de bijuterii, va înceta să mai folosească aur şi argint nou extras din mină, utilizând în schimb doar metale preţioase reciclate, transmite Bloomberg.

Noua politică a Pandora, care va intra în vigoare din 2025, va ajuta compania daneză să îşi respecte angajamentele în materie de protejarea mediului şi o va face mai atractivă în rândul investitorilor interesaţi de activele care îndeplinesc standardele ridicate în materie de mediu înconjurător, guvernanţă şi politici sociale.

Directorul general de la Pandora, Alexander Lacik, a subliniat că noua abordare nu va afecta calitatea bijuteriilor produse. "Metalele extrase din mină acum câteva secole sunt la fel de bune ca cele noi", a informat Alexander Lacik într-un comunicat publicat marţi. În schimb, "nevoia de practici de business mai sustenabile a devenit din ce în ce mai importantă", a adăugat directorul Pandora A/S.

Grupul danez a precizat că tranziţia la metale preţioase reciclate va determina reducerea emisiilor de carbon cu două treimi în cazul argintului şi cu 99% în cazul aurului. Unul din principalele beneficii pentru mediu este reducerea cantităţii de apă utilizate, ca urmare a diminuării operaţiunilor de minerit.

Citește și Diamantul blestemat. O adevărată poveste de groază

Potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC), emisiile anuale de carbon ale pieţei globale de aur sunt echivalente cu aproximativ 126 milioane de tone de CO2, iar o treime din această cantitate provine direct de la operaţiunile de minerit şi topitorii. Una din cele mai importante emisii poluante ale industriei mineritului o reprezintă cianurile, care pot duce la contaminarea apelor din sol. Îngrijorările cu privire la riscurile asociate cu minele şi reziduurile lor au crescut ca urmare a catastrofei provocate de prăbuşirea unui dig la mina de fier din Brazilia a grupului Vale SA.

Pandora a informat că în prezent aurul şi argintul reciclat au o proporţie de 71% în producţia sa de bijuterii. Aceasta în condiţiile în care 15% din argintul existent la nivel mondial provine din reciclare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel