Bilete de avion gratis pentru turiști. Destinația de lux care-i așteaptă pe români, în 2023
Autor: Antonia Popescu | 04 feb 2023, 12:08
Bilete de avion gratis pentru turiști. Destinația de lux care-i așteaptă pe români, în 2023
Bilete de avion gratis pentru turiști. Destinația de lux care-i așteaptă pe români, în 2023
După coșmarul „COVID", omenirea e pregătită în sfârșit să revină la vechile activități. O țară importantă de pe glob este gata să reînvie turismul. Astfel, oferă nu mai puțin de 500.000 de bilete de avion în mod gratuit. 

În urma protestelor violente, Xi Jinping s-a văzut obligat să renunțe la restricțiile COVID. Astfel, China s-a deschis din nou turiștilor.

Administrația de la Beijing scoate „la concurs” 500.000 de bilete de avion gratuite pentru vacanță, turiștilor din întreaga lume. Proiectul a fost dezvăluit joi, 2 februarie. Inițiativa a fost gândită de politicienii chinezi încă din perioada COVID.

China oferă tichetele pentru o sigură destinație de vacanță, pentru Hong Kong. Inițiativa se numește chiar „Hello Hong Kong!”.

În prezent, un bilet către Hong Kong dus-întors costă aproximativ 1.000 de euro.

Biletele de avion gratuite urmează să fie distribuite între cele trei companii aeriene ale Hong Kong-ului: Cathay Pacific, HK Express și Hongkong Airlines. Investiția se ridică la aproximativ 255 de milioane de dolari.

Cei care își doresc să viziteze Hong Kong trebuie să intre pe pagina World of Winners începând cu data de 1 martie și să se înscrie cu numele în loteria pentru biletele de avion.

Tichetele gratuite vor fi distribuite astfel: de la 1 martie 2023 pentru cetățenii din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie 2023 pentru cetățenii din China continentală și de la 1 mai 2023 pentru cei din restul lumii.

Hong Kong, o destinație turistică de lux

Hong Kong este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Chinei, cu o populație de peste 7,5 milioane de locuitori. De-a lungul anilor, poziția geografică și legăturile comerciale au transformat Hong Kong-ul într-o mare metropolă. Orașul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial și financiar de prim rang în lume. Bruce Lee și Jackie Chan se numără printre personajele cu care se mândrește metropola plină de lux. Chan s-a născut iar Lee a murit în regiunea autonomă din sudul Chinei.

În perioada COVID, administrația din Hong Kong a impus printre cele mai aspre restricții din lume. Înainte de aceste vremuri, Hong Kong-ul avea 56 de milioane de turiști, anual. Până în 2022, numărul vizitatorilor a scăzut brusc la 100.000 de turiști anual, potrivit RTV.

Planetă asemănătoare Pământului, care ar putea susține viața, a fost descoperită de astronomi la 31 de ani lumină distanță

La doar 31 de ani-lumină distanță, astronomii au identificat o lume incredibil de rară, de mărimea Pământului, care orbitează la o distanță destul de bună de steaua sa și care ar trebui să fie ospitalieră pentru viața așa cum o știm noi. Dacă exoplaneta însăși are condițiile potrivite pentru a fi propice apariției vieții.

Aceste informații nu sunt încă disponibile pentru noi, dar această lume reprezintă un candidat promițător pentru o viitoare căutare de biosemnături pe exoplanete din apropiere cu masa Pământului.

Căutarea exoplanetelor, care sunt în realitate planete din afara Sistemului Solar, ce orbitează în jurul altei stele decât Soarele, este îngreunată de limitările tehnologiei actuale. Deși acea tehnologie este uimitoare, poate identifica mai bine exoplanete mari decât pe cele mici, pentru că se bazează pe semne indirecte și pe efectele pe care o exoplanetă le are asupra stelei gazdă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe