Bitcoin, CREȘTERE de 83,7% în trei luni. Unii îi spun ”AUR digital”
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Rusia aprobă o scutire fiscală pentru cripto. Dorește să atenueze sancțiunile
Rusia aprobă o scutire fiscală pentru cripto. Dorește să atenueze sancțiunile
Criptomoneda bitcoin a urcat duminică cu 4,18%, la 50.947,94 dolari, adăugând 2.043,31 dolari de la închiderea sa anterioară, în pofida avertismentele analiştilor potrivit cărora totul nu este decât "un spectacol economic secundar" şi oferă o protecţie redusă împotriva unei scăderi a preţului acţiunilor, transmite Reuters.

Cea mai populară criptomonedă a crescut cu 83,7% faţă de nivelul minim din acest an - 27.734 dolari - înregistrat în data de 4 ianuarie. Luna trecută, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 58.354,14 dolari, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american.

Progresele spectaculoase înregistrate de bitcoin în ultimele luni au fost alimentate de semnalele că începe să fie acceptată de un număr din ce în ce mai mare de investitori şi companii, de la Tesla şi Mastercard, până la BNY Mellon. Cu toate acestea, mulţi analişti şi investitori sunt în continuare sceptici când vine vorba de monedele digitale slab reglementate şi cu evoluţii volatile, având în vedere că în continuare nu sunt utilizate la scară largă în magazine.

Analiştii băncii JP Morgan susţin că preţurile actuale la bitcoin sunt cu mult peste estimările lor referitoare la valoarea adecvată. Adoptarea pe scară largă creşte corelaţia dintre bitcoin şi activele ciclice, are cresc şi scad odată cu ciclurile economice, ceea ce, pe cale de consecinţă, diminuează beneficiile unei diversificări în zona criptomonedelor, susţin analiştii băncii americane într-un raport.

Citește și O nouă CRIZĂ amenință OMENIREA. Ce legătură are Bill Gates

Bitcoin este un "spectacol economic secundar", adaugă analiştii de la JP Morgan, potrivit cărora inovaţiile din tehnologia financiară şi expansiunea platformelor digitale în domeniile creditului şi plăţilor reprezintă "adevărata poveste de transformare financiară în epoca COVID-19".

Pe de altă parte, susţinătorii bitcoin spun că această criptomonedă este "aur digital" care poate oferi protecţie împotriva riscului de inflaţie declanşat de programele uriaşe de stimulare lansate de băncile centrale şi guvernele din întreaga lume pentru a contracara efectele crizei COVID-19.

Analiştii JP Morgan subliniază însă că un bitcoin ar trebui să ajungă la un curs de 146.000 de dolari pentru ca valoarea de piaţă a tuturor acestor monede să fie comparabilă cu investiţiile în aur ale sectorului privat via fonduri de tip exchange-traded funds (ETF) sau în monede şi lingouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ambițiile spațiale ale Chinei reprezintă o amenințare?

Pe 3 mai, China a lansat una dintre cele mai ambițioase...

Scădere istorică a prețului boabelor de cacao

Iar ceea ce a pus capăt ascensiunii la fel de istorice...

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

Şeful Fed anunţă că va mai dura până la scăderea dobânzilor

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA, a...

Grup de influenceri, proces împotriva interzicerii TikTok

Un grup de influenceri TikTok au intentat un proces la o...

Cuprul, tot mai căutat şi mai scump

Cotația “futures” a cuprului a crescut cu aproape 23%...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...

Cu cât s-a scumpit manopera în service-urile auto

S-a scumpit serios manopera pentru reparaţiile auto.

China se opune ferm noilor taxe vamale impuse de SUA

China și-a arătat opoziția față de majorarea tarifelor...

Prețul argintului, în creștere: Cauze și implicații

Prețul argintului a înregistrat o creștere semnificativă...


pixel