Bitcoin ”mușcă” din aur. Predicție amețitoare pentru viitorul criptomonedei
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Bitcoin nu se lasă
Bitcoin nu se lasă
Bitcoin va continua să ia din cota de piață a aurului, ca parte a unei adopții mai largi a activelor digitale, ceea ce va face ca predicția adesea vehiculată a unui preț de 100.000 de dolari de către avocați să devină o posibilitate, potrivit Goldman Sachs Group.

Goldman estimează că capitalizarea de piață ajustată a Bitcoin este de puțin sub 700 de miliarde de dolari. Aceasta reprezintă o cotă de 20% din piața "magazinelor de valori" care, potrivit acestuia, este formată din Bitcoin și aur. Valoarea aurului disponibil pentru investiții este estimată la 2,6 trilioane de dolari.

Dacă ponderea Bitcoin pe piața de stocare a valorii ar crește "ipotetic" la 50% în următorii cinci ani, prețul său ar crește la puțin peste 100.000 de dolari, pentru un randament compus anualizat de 17% sau 18%, a scris marți într-o notă Zach Pandl, codirector al strategiei globale FX și EM, într-o notă, citată de Bloomberg.

Previziuni 2022. Roboți, bătălii, mare tărăboi pe piața criptomonedelor

Bitcoin s-a tranzacționat marți la New York în jurul valorii de 46.000 de dolari, după ce a urcat cu aproximativ 60% anul trecut. Cel mai mare activ digital după valoarea de piață a atins un record de aproape 69.000 de dolari în noiembrie. Acesta a crescut cu peste 4.700% din 2016.

Deși consumul de resurse reale de către rețeaua Bitcoin poate fi un obstacol în calea adoptării instituționale, acest lucru nu va opri cererea pentru acest activ, se arată în notă. 

Bitcoin a fost denumit de mult timp aurul digital. Iar criticile aduse aurului tind să se aplice și la Bitcoin: Acesta nu plătește dobânzi sau dividende și nu imită performanța activelor mai tradiționale. Susținătorii spun că Bitcoin, ca și aurul, servește ca protecție împotriva abuzului sistemic al monedelor fiduciare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel