Bloomberg: Avem ingredientele unei bule imobiliare, gata să se spargă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
S-a creat o situație foarte asemănătoare dinaintea crizei din 2008
S-a creat o situație foarte asemănătoare dinaintea crizei din 2008
Potrivit Bloomberg Economics, prețurile imobiliarelor din întreaga lume scot în evidență tipul de avertismente care nu au mai fost văzute de la începutul crizei financiare din 2008.

Noua Zeelandă, Canada și Suedia se clasează drept cele mai spumoase piețe imobiliare din lume, pe baza indicatorilor cheie utilizați de Bloomberg Economics. Marea Britanie și SUA sunt, de asemenea, aproape de topul clasamentului de risc.

„Un cocktail de ingrediente trimite prețurile locuințelor la niveluri fără precedent la nivel mondial”, a scris economistul Niraj Shah într-un raport. „Înregistrează rate scăzute ale dobânzii, stimulente fiscale de neegalat, economii făcute în lockdown gata de a fi utilizate ca depozite, stoc limitat de locuințe și așteptările unei redresări solide în economia globală.”

Creșterea prețului locuințelor în Europa provoacă ÎNGRIJORĂRI

Analiza s-a concentrat asupra țărilor membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Lucrătorii care stau acasă au nevoie de mai mult spațiu și stimulentele fiscale oferite de unele guverne cumpărătorilor de locuințe susțin, de asemenea, cererea, potrivit cercetării.

Tabloul de bord al Bloomberg Economics compilează cinci indicatori pentru a estima „rangul cu bule” al unei țări, cu indici mai mari care arată un risc mai mare de corecție. Printre indicatori, raportul preț-chirie și preț-venit ajută la evaluarea sustenabilității câștigurilor de preț. Creșterea prețurilor locuințelor măsoară impulsul actual.

Potrivit analizei Bloomberg Economics, pentru multe țări din OCDE, raporturile de preț sunt mai mari decât înainte de criza financiară din 2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel