BNR, decizie privind dobânda de politică monetară, în plină criză bugetară
Consiliul de administraţie al...
Noua Zeelandă, Canada și Suedia se clasează drept cele mai spumoase piețe imobiliare din lume, pe baza indicatorilor cheie utilizați de Bloomberg Economics. Marea Britanie și SUA sunt, de asemenea, aproape de topul clasamentului de risc.
„Un cocktail de ingrediente trimite prețurile locuințelor la niveluri fără precedent la nivel mondial”, a scris economistul Niraj Shah într-un raport. „Înregistrează rate scăzute ale dobânzii, stimulente fiscale de neegalat, economii făcute în lockdown gata de a fi utilizate ca depozite, stoc limitat de locuințe și așteptările unei redresări solide în economia globală.”
Creșterea prețului locuințelor în Europa provoacă ÎNGRIJORĂRI
Analiza s-a concentrat asupra țărilor membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Lucrătorii care stau acasă au nevoie de mai mult spațiu și stimulentele fiscale oferite de unele guverne cumpărătorilor de locuințe susțin, de asemenea, cererea, potrivit cercetării.
Tabloul de bord al Bloomberg Economics compilează cinci indicatori pentru a estima „rangul cu bule” al unei țări, cu indici mai mari care arată un risc mai mare de corecție. Printre indicatori, raportul preț-chirie și preț-venit ajută la evaluarea sustenabilității câștigurilor de preț. Creșterea prețurilor locuințelor măsoară impulsul actual.
Potrivit analizei Bloomberg Economics, pentru multe țări din OCDE, raporturile de preț sunt mai mari decât înainte de criza financiară din 2008.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Consiliul de administraţie al...
Calendarul fiscal al lunii...
Marți, 8 iulie 2025, Banca...
Firmele mici care au intrat în...
Remunerații mai mari pentru...
Dobânzile interbancare ROBOR...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Vasile Marica va fi prezent la...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
Proiectul de lege privind unele...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...