A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Negocierile sunt în curs de desfășurare cu producătorii americani și europeni de aeronave. Decizia finală este așteptată în "două luni".
Turkish Airlines intenționează să semneze comenzi pentru 600 de avioane de linie în termen de două luni, a anunțat președintele companiei, ceea ce ar reprezenta cea mai mare comandă din istoria aviației civile.
Compania aeriană este în discuții cu Boeing și Airbus pentru achiziționarea a 400 de avioane cu un singur culoar 737 MAX și A320neo, precum și a 200 de avioane cu fuselaj larg, inclusiv Boeing 787 și 777 și Airbus A350, a detaliat Ahmet Bolat într-o conferință de presă organizată în marja Adunării Generale a Asociației Internaționale a Transportului Aerian (Iata) de la Istanbul.
"Am fost foarte aproape de a bate palma cu unul dintre producători", a spus Bolat, precizând că discuțiile s-au prelungit din cauza recentelor alegeri din Turcia. ”Acum, trebuie să mai așteptăm două luni înainte de a anunța decizia finală", a adăugat el.
Pe de altă parte, Bolat a refuzat să ofere mai multe detalii legate de defalcarea comenzilor între producătorii de avioane americani și europeni.
Oricum, a menționat el, acest lucru ar permite companiei Turkish Airlines să își mărească flota la peste 800 de aparate în zece ani, față de 435 în prezent. De altfel, companie s-a angajat deja să se dezvolte pe toate planurile, în special către Africa și Asia, profitând de noul aeroport gigant din Istanbul, principala sa platformă de operare.
Cu viitoarele sale zboruri pe distanțe lungi, Turkish Airlines dorește să poată face legături fără escală cu Australia, atât pentru a deservi comunitatea de expatriați turci, cât și pentru a-i încuraja pe australieni să viziteze Turcia în calitate de turiști", a subliniat directorul companiei.
Dacă se va concretiza și va implica comenzi ferme, această operațiune va fi cea mai mare din istoria aviației comerciale, depășind cele 470 de aeronave comandate de Air India în februarie. La acea dată, transportatorul indian recent privatizat a semnat pentru 400 de aeronave pe distanțe medii și 70 de aeronave pe distanțe lungi, împărțite în 250 de aparate Airbus și 220 de aparate Boeing.
Ryanair anunță o comandă de 40 miliarde dolari pentru 300 avioane Boeing
Compania aeriană irlandeză Ryanair a anunțat marți o comandă masivă de 300 de avioane Boeing 737-MAX-10 pentru 40 de miliarde de dolari. Din acest total sunt incluse 150 de comenzi ferme și 150 în opțiuni, pentru livrare între 2027 și 2033, la un preț de listă „estimat la peste 40 de miliarde de dolari”, potrivit unui comunicat de presă.
„Este cea mai mare comandă plasată vreodată de o companie irlandeză pentru produse manufacturate americane”, spune Ryanair, care precizează că, având în vedere dimensiunea sa, tranzacția „va fi supusă aprobării (acționarilor) săi” din 14 septembrie în cadrul adunării generale.
Emiratele Arabe Unite au dat o lovitură dură companiei Airbus
Airbus Helicopters tocmai a pierdut o comandă pentru o duzină de aparate în valoare de un miliard de euro. Contractul a fost semnat în 2021, dar acum a fost reziliat de Emiratele Arabe Unite.
Pentru grupul fracenz, este o pierdere colosală. Emiratele Arabe Unite au anulat o comandă de 12 elicoptere militare H225M Caracal, regretând incapacitatea Airbus Helicopters de a satisface cererilor lor. Un oficial de rang înalt de la Tawazun, autoritatea de achiziții publice în domeniul apărării și securității din Emiratele Arabe Unite, a declarat că țara a "reziliat" contractul în principal din cauza costurilor ridicate ale ciclului de viață ale aparatelor și a "incapacității de a îndeplini obiectivele de valoare în țară".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...