Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Autor: DCBusiness Team | 29 ian 2023, 11:11
Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023 pentru unitatea sa de afaceri şi pentru lucrări de inginerie şi producţie, a declarat, pentru EFE, un purtător de cuvânt al companiei.

Compania a angajat anul trecut 15.000 de persoane, ajungând la 156.000 de salariaţi, şi, prin aceste noi angajări vizează stabilizarea operaţiunilor, creşterea producţiei şi investiţii în inovare, a subliniat purtătorul de cuvânt, Connor Greenwood.

"Aceasta ne va ajuta să proiectăm, să construim şi să sprijinim următoarea generaţie de produse aerospaţiale şi de apărare pentru clienţii noştri globali", a spus el.

Boeing a înregistrat în 2022 al patrulea exerciţiu financiar consecutiv de pierderi, derivate din criza aeronavelor 737 MAX şi ulterioara criză economică determinată de pandemia de Covid-19, o etapă complicată de pe urma căreia începe să se recupereze.

Compania şi-a majorat încasările în 2022 graţie unor comenzi mai mari şi unor noi livrări de avioane şi are prevăzută majorarea producţiei pentru două dintre aparatele sale vedetă, 737 şi 787 Dreamliner, în următorii ani.

Anunţul a venit la o zi după ce Airbus, rivalul său european, care a câştigat teren în această perioadă, a anunţat că are în vedere angajarea a circa 13.000 de persoane la nivel mondial, anul acesta, pentru accelerarea producţiei.

NASA şi Boeing, împreună pentru dezvoltarea unei noi generaţii de avioane ecologice

Colaborare între cele două entităţi pentru crearea unei noi generaţii de avioane.

NASA a acordat un premiu în valoare de aproape o jumătate de miliard de dolari companiei Boeing pentru dezvoltarea unei aeronave de linie mai ecologice. Este vorba despre proiectul Sustainable Flight Demonstrator al agenţiei, care urmăreşte dezvoltarea unei potenţiale noi generaţii de avioane ecologice, cu un singur culoar.

Administraţia Spaţială Americană va coopera cu producătorul de avioane pentru a construi, testa şi opera un avion la scară reală dotat cu tehnologii care vizează reducerea emisiilor. Pe parcursul a şapte ani, NASA va investi 425 de milioane de dolari, în timp ce Boeing şi partenerii săi vor contribui cu restul de finanţare a acordului, estimată la aproximativ 725 de milioane de dolari. Ca parte a acordului, agenţia spaţială va contribui, de asemenea, cu expertiză şi facilităţi tehnice, citează Rador. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe