Bogdan Pătru, Mastercard România: Soluția noastră de autentificare biometrică a devenit standard internațional
Autor: Oana Pavelescu | 16 oct, 08:56
Bogdan Pătru, Public Policy Director Mastercard România și Croația, a explicat că autentificarea biometrică a devenit standardul internațional în ceea ce privește autorizarea strictă a clienților în cazul plăților electronice, cu ocazia celei de-a doua ediții a Zilei Naționale a Comerțului Electronic.

Reprezentantul Mastercard a explicat că: "Schimbările se văd și schimbările există. Suntem extrem de onorați, de bucuroși, dar în același timp și obligați pentru viitor, să vedem că o soluție pe care am creat-o, susținut-o și dezvoltat-o, a ajuns astăzi să fie standardul internațional în ceea ce privește autentificarea strictă a clienților. Măsura a pornit de la o idee foarte simplă și anume că plățile electronice trebui să fie mai sigure, trebuie să fie mai eficiente și în același timp să fie mai ușor de folosit, să ofere o experiență superioară consumatorilor și reunind toate acest ingrediente a rezultat ceea ce astăzi folosim cu toții și îi spunem autentificarea biometrică a tranzacțiilor în mediul online. Metoda s-a dovedit, relativ rapid, a fi una, să spunem așa, atât pe placul consumatorilor ca și modalitate de utilizare, cât și având o contribuție a creșterii gradului de încredere a acestei plăți”. 

Bogdan Pătru a vorbit despre un studiu desfășurat în primăvara acestui an pentru a vedea care este percepția consumatorilor români asupra biometriei și asupra metodelor de autentificare pentru plățile online ”și rezultatele au fost extrem de surpinzătoare, într-un mod plăcut. Am constatat că 9 din 10 români au încredere în plățile online”.

Directorul Mastercard a mai spus că 49% dintre respondenți folosesc ca mijloc de autentificare biometria, la diferență foarte mare de locul doi care este reprezentat de sms și de parolă: ”Fără doar și poate propagarea acestei soluții la nivel național nu ar fi putu avea acest succes fără contribuția semnificativă a Autorității de Reglementare a Băncii Naționale a României care au lucrat neîncetat începând cu 2018 implementarea directivei, la armonizarea cadrului național cu regulamentul tehnic de aplicare al directivei...  Și nu în ultimul rând a fost necesar și un efort consistent și din partea băncilor de a implementa în aplicațiile lor și o soluție bazată pe biometrie”.  

”Cred că peste factorul de reglementare care a stat la baza acestei soluții, a fost o nevoie reală din piață, a fost o preocupare constantă atât a mediului privat, cât și a medicului public de crește gradul de siguranță și de eficiență al plăților electronice", a explicat Bogdan Pătru în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Comerțului Electronic.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro