Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Reprezentantul Mastercard a explicat că: "Schimbările se văd și schimbările există. Suntem extrem de onorați, de bucuroși, dar în același timp și obligați pentru viitor, să vedem că o soluție pe care am creat-o, susținut-o și dezvoltat-o, a ajuns astăzi să fie standardul internațional în ceea ce privește autentificarea strictă a clienților. Măsura a pornit de la o idee foarte simplă și anume că plățile electronice trebui să fie mai sigure, trebuie să fie mai eficiente și în același timp să fie mai ușor de folosit, să ofere o experiență superioară consumatorilor și reunind toate acest ingrediente a rezultat ceea ce astăzi folosim cu toții și îi spunem autentificarea biometrică a tranzacțiilor în mediul online. Metoda s-a dovedit, relativ rapid, a fi una, să spunem așa, atât pe placul consumatorilor ca și modalitate de utilizare, cât și având o contribuție a creșterii gradului de încredere a acestei plăți”.
Bogdan Pătru a vorbit despre un studiu desfășurat în primăvara acestui an pentru a vedea care este percepția consumatorilor români asupra biometriei și asupra metodelor de autentificare pentru plățile online ”și rezultatele au fost extrem de surpinzătoare, într-un mod plăcut. Am constatat că 9 din 10 români au încredere în plățile online”.
Directorul Mastercard a mai spus că 49% dintre respondenți folosesc ca mijloc de autentificare biometria, la diferență foarte mare de locul doi care este reprezentat de sms și de parolă: ”Fără doar și poate propagarea acestei soluții la nivel național nu ar fi putu avea acest succes fără contribuția semnificativă a Autorității de Reglementare a Băncii Naționale a României care au lucrat neîncetat începând cu 2018 implementarea directivei, la armonizarea cadrului național cu regulamentul tehnic de aplicare al directivei... Și nu în ultimul rând a fost necesar și un efort consistent și din partea băncilor de a implementa în aplicațiile lor și o soluție bazată pe biometrie”.
”Cred că peste factorul de reglementare care a stat la baza acestei soluții, a fost o nevoie reală din piață, a fost o preocupare constantă atât a mediului privat, cât și a medicului public de crește gradul de siguranță și de eficiență al plăților electronice", a explicat Bogdan Pătru în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Comerțului Electronic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...