Bombă americană! Știe singură ce trebuie să facă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
I se dau coordonate și acționează singură
I se dau coordonate și acționează singură
Comandamentul pentru operațiuni speciale al Statelor Unite (USSOCOM) împreună cu departamentul similar al US Air Force (AFSOC) au efectuat prima etapă de testare a bombei de aviație GBU-69/b SGM, care se remarcă prin dimensiunile ei compacte și greutatea redusă.

Acest tip de arme compacte vor intra în dotarea aparatelor zburătoare fără pilot sau a avioanelor care nu sunt adaptate pentru transportul de bombe de aviație. În pofida dimensiunilor lor, aceste dispozitive trebuie să dețină o putere de distrugere considerabilă. La GBU-69/B se lucrează din 2016 - odată desprinsă de aparatul-purtător, ea poate plana pe o rază de 37 de kilometri.

În funcție de informațiile primite de la ”centru”, ea își poate corecta singură traiectoria de zbor chiar în timpul misiunii, adică după lansare.

Citește și Spaima lumii! Este cea mai puternică rachetă de pe pamânt!

Produsă de compania Dynetics, bomba are o lungime de 1,06 metri și un diamentru de 11,4 centimetri. Este echipată cu un sistem de comunicare theX-Net.

Experții americani au calificat prima etapă de testare, unde a fost folosit pentru transport un avion model AC-130, drept o mare reușită. Faza următoare presupune utilizarea dronelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel