BP vrea să cumpere încărcătoarele de la Tesla
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Încărcător Tesla
Încărcător Tesla
Divizia de încărcare a vehiculelor electrice a BP Plc este nerăbdătoare să preia locațiile de supraîncărcare ale Tesla Inc. din SUA - împreună cu lucrătorii din spatele acestora - și a promis 1 miliard de dolari pentru a-și extinde rețeaua.

Compania a declarat că "caută în mod agresiv să achiziționeze proprietăți imobiliare pentru a ne extinde rețeaua, ceea ce reprezintă o atenție sporită în urma anunțului recent al Tesla". Aceasta intenționează să cheltuiască 1 miliard de dolari până în 2030, jumătate din această sumă în următorii doi-trei ani, pentru a instala peste 3.000 de puncte de încărcare în SUA. O parte esențială a strategiei constă în construirea de hub-uri la scară largă cu 12 sau mai multe încărcătoare pe care le numește Gigahubs.

"Dacă există parteneri imobiliari blocați care caută pe cineva pe care să îl sune, aceștia ar trebui să se simtă liberi să ridice telefonul și să mă sune sau să mă caute pe LinkedIn", a declarat Sujay Sharma, directorul executiv al bp pulse Americas, într-un interviu acordat Bloomberg.

Elon Musk a concediat la începutul acestei luni cea mai mare parte a echipei Supercharger a Tesla, cu un plan de creștere a rețelei de încărcare a vehiculelor electrice într-un ritm mai lent. Această retragere amenință încărcarea și adoptarea EV-urilor în America de Nord, unde sunt necesare 400.000 de încărcătoare ultra-rapide pentru a deservi 40 de milioane de EV-uri până în 2030, potrivit BloombergNEF. În prezent, Tesla reprezintă 74% din totalul încărcătoarelor de mare viteză din regiune.

Potrivit estimărilor, Tesla a reușit să își extindă rețeaua de încărcare mai rapid și la un cost per stație mai mic decât rivalii săi, iar sistemul primește în mod constant cele mai mari note de satisfacție în rândul șoferilor de vehicule electrice. Acest lucru le oferă concurenților un stimulent puternic pentru a prelua cei aproximativ 500 de oameni concediați de Tesla. "Căutăm în mod activ talente bune și oportunități imobiliare care să ne permită să ajutăm la creștere, în ciuda a orice altceva se întâmplă în jurul nostru", a declarat Sharma.

Anul trecut, compania a semnat un acord pentru a achiziționa echipamente de supraîncărcare Tesla în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, iar implementarea ar trebui să înceapă în cursul acestui an și la începutul anului 2025, a declarat directorul general.

Alte companii, inclusiv EVgo Inc. consideră că încetinirea Tesla este o evoluție pozitivă care va contribui la creșterea cotei lor de piață, potrivit directorului executiv Badar Khan.

Acest lucru înseamnă "o schimbare destul de semnificativă în dinamica competitivă în spațiul de încărcare", care permite concurenților precum EVgo să preia "ștacheta" de creștere lăsată în urmă de Tesla, a declarat el în cadrul apelului de marți privind rezultatele companiei. De asemenea, firma este dornică să preia angajați ai Tesla și este în discuții cu gazdele de site-uri lăsate în urmă, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...


pixel