Brexit. Europenii s-au supărat. Nu poate exista un acord
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
ZI DECISIVĂ! Brexit: "Deal" sau "No Deal"
ZI DECISIVĂ! Brexit: "Deal" sau "No Deal"
Uniunea Europeană şi Regatul Unit sunt ''încă departe de un acord'' în domeniul pescuitului, unul dintre punctele care împiedică negocierile privind relaţia lor comercială post-Brexit, a declarat joi secretarul de stat francez pentru Afaceri europene, Clément Beaune, relatează AFP.

''În domeniul pescuitului, suntem încă departe de acordul'' care să le permită europenilor să aibă acces la apele britanice, a spus el, în marja unei vizite la Lisabona.

Şi, a precizat oficialul francez, ''nu poate exista un acord (...) cu Regatul Unit fără abordarea problemei pescuitului şi fără respectarea intereselor europene în domeniul pescuitului''.

Deşi a afirmat că este ''rezonabil de optimist'' cu privire la rezultatul negocierilor pentru un acord comercial post-Brexit, Clément Beaune a apreciat că europenii nu trebuie ''să se lase intimidaţi''.

''Britanicii au mai multă nevoie de un acord decât noi. Europenii trebuie să fie convinşi de acest lucru şi convinşi de forţa lor în această negociere'', a argumentat oficialul francez.

Citește și CCIR pregătește mediul de afaceri pentru BREXIT

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut miercuri că încheierea unui acord privind relaţia post-Brexit între Uniunea Europeană şi Regatul Unit încă nu este sigură şi urmează ''zile decisive'' pentru aceste negocieri, dar a exclus orice acord care ar afecta ''integritatea pieţei unice europene''.

În privinţa pescuitului, o temă care interesează în mod deosebit mai multe state membre ale UE, în special Franţa, von der Leyen a susţinut că ''nimeni nu contestă suveranitatea Regatului Unit în propriile sale ape, dar cerem previzibilitate şi garanţii pentru pescarii care navighează acolo de decenii, chiar de secole''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel