Brico Depot se retrage de pe trei mari piețe
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Grupul britanic Kingfisher, al doilea mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, a anunţat miercuri că va ieşi de pe pieţele din Rusia, Spania şi Portugalia pentru a se concentra pe pieţele unde poate deţine o poziţie de lider, transmite Reuters. 

De asemenea, grupul care îşi desfăşoară activitatea şi în România sub brandul Brico Depot, a raportat miercuri o scădere cu 1,3% a vânzărilor comparabile în trimestrul al treilea până la 3,048 miliarde lire sterline, din cauza performanţelor slabe ale diviziei Castorama France.

În România, Kingfisher a realizat vânzări de 69 milioane lire sterline în trimestrul al treilea, în creştere cu 0,5% în ritm anual, grupul precizând că aceste cifre au inclus şi rezultatele magazinelor Praktiker România, preluate de Brico Depot România în luna noiembrie 2017.

"Suntem angajaţi să ne punem în aplicare planul de a pune la punct afaceri solide pe termen lung. În cadrul acestui angajament, am luat decizia de a ieşi de pe pieţele din Rusia, Spania şi Portugalia. Acest lucru ne va permite să ne concentrăm mai mult pe pieţele noastre principale", a declarat directorul general, Véronique Laury.

În prezent, Kingfisher este în al treilea an al unui plan cincinal care prevede creşterea profitului anual cu 500 milioane lire sterline (640 milioane de dolari) începând din 2021.

Brico Dépôt România, parte a grupului Kingfisher, are în prezent o reţea de 15 magazine. Începând cu luna decembrie 2017, Kingfisher a achiziţionat întreaga reţea de magazine Praktiker România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel