Britanicii au dat MILIARDE pe niște tancuri, iar acum REGRETĂ
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
O achiziție eșuată
O achiziție eșuată
Tancurile, achiziționate pentru necesarul armatei britanice pentru 3,5 miliarde de lire sterline (5 miliarde de dolari), nu se pot deplasa cu o viteză mai mare de 32 de kilometri pe oră fără a pune în pericol starea de sănătate a echipajului.

Citând un raport guvernamental, publicația Daily Telegraph scrie că vehiculele blindate din noua generație Ajax nu au fost folosite din noiembrie 2020 până în martie anul acesta. Pentru că membrii echipajelor care le-au testau au acuzat grave probleme de sănătate. 

Printre altele, soldații au acuzat zumzet permanent în urechi, inflații la nivelul articulațiilor, stări acute de amețeală. 

Aceste simptome dispar dacă tancurile nu rulează cu mai mult de 20 de mile pe oră, adică jumătate din viteza dezvoltată de respectivele mașini. În plus, echipajele trebuie să se schimbe la fiecare o oră și jumătate 

După cum explică Daily Telegraph, cauza acestor probleme sunt defecte structurale ale tancurilor, ce provoacă vibrații excesive, făcând, totodată, imposibilă inclusiv folosirea armelor de foc din dotare. 

Citește și ȘOC și GROAZĂ. ”Armata Roșie a lui Stalin” a invadat Norvegia

”Da, totul este cât se poate de confuz. În mod normal, guvernul ar trebui să recunoască faptul că a eșuat cu această achiziție, dar nu o va face”, a declarat pentru Daily Telegraph o sursă din mediile militare. 

Programul Ajax a fost aprobat în 2010, iar în 2014 armata britanică a comandat 589 de mașini în șase variante. Primele livrări au fost efectuate în 2019 și ar trebui să continue până în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel