Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Bundesbank şi-a înrăutăţit estimările privind avansul celei mai mari economii europene în 2019 şi în 2020, dar a dat asigurări că Germania va depăşi gradual actuala perioadă de stagnare a economiei, un avans mai solid urmând să fie înregistrat din 2021. În timp ce exporturile ar urma să se redreseze în cursul anului viitor, sprijinind producţia industrială, cheltuielile de consum ar urma să încetinească.
An record al vânzărilor de SUV-uri în Germania
PIB-ul Germaniei va creşte cu 0,5% în 2019, cu 0,6% în 2020 şi cu 1,4% în 2021, a previzionat Bundesbank. Prognozele pentru acest an şi anul viitor au fost înrăutăţite, în timp ce previziunile pentru 2021 au fost revizuite în uşoară creştere.
'Zona euro încă se confruntă cu riscuri externe, care ar putea agrava sau prelungi declinul industriei', a afirmat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann. Acesta a adăugat că 'pe lângă măsurile fiscale de sprijin acordate de guvernul Germaniei şi politica monetară ultrarelaxată a Băncii Centrale Europene, principalul motor al îmbunătăţirii perspectivelor economice în 2021 îl reprezintă exporturile'.
Germania a evitat recesiunea în trimestrul trei din 2019, datorită cererii interne solide, a anunţat, recent, Peter Altmaier, ministrul Economiei, care a avertizat că perspectivele rămân fragile.
'Nu suntem în recesiune tehnică, dar cifrele privind creşterea economiei sunt încă prea slabe', a spus Altmaier la postul public de televiziune ARD, după ce Oficiul Federal de Statistică (Destatis) a anunţat că PIB-ul Germaniei a crescut cu doar 0,1% în trimestrul trei din 2019.
Germania, cea mai mare economie europeană, s-a contractat în trimestrul doi şi mulţi analişti se aşteptau la un declin şi în trimestrul trei, ceea ce ar fi dus la o recesiune tehnică. Majorarea cheltuielilor de consum, sprijinite de piaţa solidă a forţei de muncă, şi cheltuielile guvernamentale au ajutat, însă, la compensarea declinului din industrie, în perioada iulie - septembrie 2019. În timp ce exporturile au crescut, în trimestrul trei din 2019, importurile au rămas aproximativ la nivelul înregistrat în precedentele trei luni, a precizat Destatis. Activitatea în sectorul contrucţiilor a crescut, în perioada iulie - septembrie 2019, faţă de trimestrul doi.
De asemenea, Destatis a revizuit în scădere estimările privind evoluţia Germaniei în trimestrul doi din 2019, când economia s-a contractat cu 0,2%, faţă de un recul de 0,1% previzionat anterior. Economiştii susţin că tensiunile comerciale globale, incertitudinile legate de Brexit şi cererea mai slabă pentru produse industriale afectează economiile din întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...