Bursa de la Bucureşti încheie săptămâna în creştere, cu tranzacții de peste 5,5 milioane euro
Autor: Mara Ivan | 26 mai 2023, 19:51
După o sătpămână destul de tensionată
După o sătpămână destul de tensionată
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de vineri, iar valoarea schimburilor s-a situat la 27,38 milioane de lei (5,52 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,87%, până la 12.289,30 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o creştere similară.

În acelaşi timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o apreciere de 0,80%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a urcat cu 0,13%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis şedinţa în urcare cu 0,70%, în timp ce BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a consemnat o apreciere de 0,61%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a închis în creştere cu 0,37%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Nuclearelectrica, cu 4,32 milioane de lei, urmate de titlurile One United Properties, care au generat schimburi în valoare de 3,26 milioane de lei, şi de cele ale OMV Petrom, cu 2,72 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Promateris (+4,76%), MedLife (+3,96%) şi Rompetrol Well Services (+3,07%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca (-14,29%), Comelf (-6,50%) şi Carbochim (-4,19%).

BVB a închis ziua pe roșu. Cele mai tranzacționate acțiuni Banca Transilvania

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de joi, iar valoarea schimburilor s-a situat la 35,05 milioane de lei (7,07 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,68%, până la 12.183,68 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o scădere cu 0,67%.

În acelaşi timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o depreciere de 0,56%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a scăzut cu 0,17%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis şedinţa în scădere cu 0,38%, în timp ce BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a consemnat o depreciere de 0,48%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a închis în scădere cu 0,73%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 14,42 milioane de lei, urmate de titlurile One United Properties, care au generat schimburi în valoare de 3,69 milioane de lei, şi de cele ale Nuclearelectrica, cu 3,6 milioane de lei. ... Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ultima zi pentru înscrierea în programul Rabla Local

Ultima şansă pentru cei care deţin o rablă şi vor să...

Uzinele Volkswagen și Audi din lumea întreagă s-au oprit

Miercuri, 27 septembrie, toate uzinele din lumea...

Semne bune din partea economiei Germaniei

Inflația germană a coborât la cel mai scăzut nivel din...

România va produce izotopi medicali și apă grea

SN Nuclearelectrica S.A. şi Laurentis Energy Partners, o...

Furtună pe piața metalelor: Prețurile cresc, stocurile scad

O evoluție care i-a luat, se pare, prin surprindere pe...

Turcia va livra gaze naturale Republicii Moldova

De altfel, Turcia va livra, prin compania Botas, gaze...

Crossuri externe