Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 30,06 miliarde de lei, respectiv 57,52%. Pe locul doi de află acţiunile, cu 9,96 miliarde de lei (19,07%). Depozitele bancare se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,75 miliarde de lei, respectiv 9,10% din totalul activelor.
Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 52,267 miliarde de lei, la 30 aprilie 2019, iar valoarea activului net era de 52,255 miliarde de lei.
Citește și Pilonul II de pensii. Guvernul s-a răzgândit. Ultimele decizii
Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,322 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,192 milioane de participanţi.
În luna februarie 2019, au fost virate contribuţii pentru 3,891 milioane de participanţi, iar pentru 3,407 milioane nu au fost virate contribuţii. Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Creştere a numărului de...
Trump și criptomonedele: Un...
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...