Căștile AirPods ar putea deveni istorie. Noi reguli UE
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Măsura ar putea să aducă costuri suplimentare
Măsura ar putea să aducă costuri suplimentare
Toată lumea știe că telefoanele noi pe care tocmai le-am scos din cutie au niște baterii fenomenale care țin multe zile. Dar acest lucru se termină relativ rapid iar după aproximativ un an tefoanele, de cele mai multe ori, trebuie încărcate zilnic.

Acesta este și motivul petru care Comisia Europeană vrea să oblige producătorii de telefoane să permită înlocuirea bateriilor, conform publicației germane Stern.

În principiu, ideea CE este una de înțeles dar mulți dintre utilizatori s-ar putea să fie nemulțumiți de această măsură.

Bateriile slabe sunt unul din motivele pentru care nu folosim un telefon mai mult de doi sau trei ani, se spune într-un draft secret al Comisiei Europene, spune publicația olandeză Het Financieele Dagblad. În document citat se spune că utilizatorii cumpără dispozitive noi în momentul în care bateriile se slăbesc, ceea ce duce la o creștere exponențială a deșeurilor electronice. Bateriile care vor putea fi înlocuite va duce la scăderea acestui fel de deșeuri.

Citește și: Huawei lansează primul său telefon pliabil

Schimbarea ar putea duce la ridicarea costurilor

Inițiativa ar putea să pară la o primă privire una bună pentru consumatori însă după o analiză mai atentă lucrurile nu par atât de bune.

Telefoanele inteligente au o serie de calități de care telefoanele din generațiile anterioare nu beneficiau: telefoanele moderne sunt subțiri, au carcase elegante din sticlă, protecții împotriva prafului sau apei. Acestea nu vor mai fi posibile în cazul unei baterii care poate fi înlocuită sau viitorul telefon va deveni mult mai scump.

O altă problemă pe care noua inițiativă a Comisiei Europene o ridică este faptul că aceasta nu se referă numai la telefoane, aceasta se extinde și asupra tabletelor și a căștilor. Acest lucru ar însemna că celebrele căști ale Apple AirPods vor dispărea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel