”Sper să fie scoasă chestiunea aceea referitoare la capitalizarea dobânzii pe perioada suspendării”, scrie analistul pe pagină sa de Facebook, și continuă: ”La fel și posibilitatea că banca să aprobe cererea”.
”Este o situație economică critică cu risc asupra a 2 milioane de salariați. Să conservi acum randamentele denotă că nu ții cont de elemente de bază ale economiei creditării în situații de criză și să crești riscul de default.
Cu alte cuvinte chiar și băncile care cred că ar câștigă prin capitalizarea dobânzilor își fură singure căciulă.
Gheață e prea subțire!
Sper să se revină. Trebuie acționat în interes public și nu interes privat.
Dacă nu, asta e, ne rămâne proiectul din Parlament.
Dacă rămâne capitalizarea dobânzii, corect ar fi că BNR să reintroducă provizioanele.
Nu se poate și la bal și la spital!
PS: În formă prezentată în presă (ce să facem dacă actul normativ nu este pus, conform legii, în transparență decizională) nu se vorbește despre contractele de leasing. Recomand să nu se facă confuzie între contractele de credit și contractele de leasing deoarece nu există confuzie și nici asimilare chiar dacă furnizorul de finanțare este un IFN.
"Operaţiunea de sale and leaseback, reglementată de art. 22 din OG nr. 51/1997, nu poate fi asimilată cu contractul de credit și chiar dacă prezintă particularităţi faţă de formă clasică a contractului de leasing, din punct de vedere juridic, însă, suntem în prezenţa a două contracte diferite, deoarece, în cazul creditului bancar, clientul primeşte o sumă de bani de la instituţia financiară, pe când, în cazul contractului de leasing, locatorul nu oferă locatarului bani, ci finanţează cumpărarea unui bun, pe care ulterior îl transmite locatarului în posesiune şi folosinţă temporară. Prin urmare, Înalta Curte a reținut că nu poate fi invocată nulitatea clauzelor contractuale din perspectiva asimilării contractului de leasing cu contractul de împrumut bancar, normele care guvernează acest din urmă contract nefiind aplicabile în cauză. (Decizia nr. 2786 din 30 septembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia a ÎI-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având că obiect constatare nulitate absolută contract de leasing)".”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...